25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαρκόπουλος: «Μπορεί να γίνει ηγέτης ο Κόνιαρης»

Τις αγωνιστικές αρετές του Αντώνη Κόνιαρη τόνισε ο Σούλης Μαρκόπουλος, προπονητής του πέρυσι στον ΠΑΟΚ.

Ο 19χρονος γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Ελλάδας Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Κρήτης, αποδεικνύοντας πως το μέλλον τού ανήκει. Ο 68άχρονος τεχνικός, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στάθηκε στις πολλές προοπτικές που έχει να κάνει μεγάλη καριέρα: «Ο Κόνιαρης έχει προσόντα, μπορεί να γίνει ηγέτης σε ομάδα. Είναι μικρός, πιστεύει στον εαυτό του, έχει μεγάλη προοπτική, εφόσον συνεχίσει να δουλεύει. Χρειάζεται χρόνο και δουλειά. Αν συνεχίσει να δουλεύει, όπως πρέπει, μπορεί να αλλάξει αγωνιστικά επίπεδο. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Η θέση του έχει πολλές κατευθύνσεις, δεν είναι μόνο το σκοράρισμα».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το διεθνή γκαρντ από μικρή ηλικία, καθώς βρέθηκε στα τμήματα υποδομής του «Δικεφάλου» σε ηλικία μόλις 14 ετών. Κληθείς να σχολιάσει τι ξεχώρισε, τότε, πάνω του απάντησε: «Ήταν πολύ δυνατός στα χέρια, με γρήγορα πόδια και φοβερά αντανακλαστικά. Έχει βελτιωθεί πολύ από τότε, έχει κορμί Αμερικανού παίκτη, είναι πολύ δυνατός και σκληρός και το έδειχνε αυτό από μικρός». Θυμήθηκε, επίσης, την περίοδο 2013-2014, την τελευταία του Αντώνη Κόνιαρη στους «ασπρόμαυρους» πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, όταν: «Παρ’ όλο που ήταν μικρός, 16 χρονών, τον έπαιζε πολύ σκληρά και δυνατά στην προπόνηση ο Ντι Τζέι Κούπερ (σ.σ. ο βασικός Αμερικανός πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ) και ανταποκρινόταν…».

Με τον έμπειρο τεχνικό στην άκρη του πάγκου στο «Δικέφαλο», κατά την περσινή επιστροφή του στους Θεσσαλονικείς, ο Αντώνης Κόνιαρης έκανε εξαιρετική σεζόν. «Τον θέλαμε πολύ πίσω. Παίζει με δυναμισμό και θέληση, χρειάζεται να παίζει και εγκεφαλικά. Το κάνει ως ένα βαθμό, απαιτείται χρόνος και πείρα για να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει. Ο Κόνιαρης, όπως και άλλα παιδιά, της Εθνικής και όχι μόνο, έχουν μεγάλη προοπτική, αλλά καλό είναι να κρατάμε και χαμηλούς τόνους, διαφορετικά μπορεί να λειτουργήσουμε βλαπτικά για αυτά. Χρειάζεται τα παιδιά, σε αυτές της ηλικίες, να μένουν προσγειωμένα, να μη… φουσκώνουν τα μυαλά τους, να συνεχίσουν να δουλεύουν, για να εξακολουθούν να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι», κατέληξε ο Σούλης Μαρκόπουλος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ