26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μαριάνοβιτς: «Tεράστια ευκαιρία μπροστά μας» (pic+vid)

Λίγες ώρες πριν τον τελικό του Ευρωμπάσκετ η FIBA επικεντρώνεται στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και τις εμφανίσεις του με την Σερβία.

Κόντρα στην αήττητη Σλοβενία, οι "πλάβι" ξεκινούν ως το αουτσάιντερ. Ο Μαριάνοβιτς έχει την δυνατότητα να κυριαρχήσει έναντι των αντίπαλων ψηλών, τόσο του Ράντολφ όσο και του Βίντμαρ. Ερχόμενος από τον πάγκο ο Σέρβος σέντερ έχει 13.3 πόντους με 59% ευστοχία και μαζεύει 5 ριμπάουντ σε 16.4 λεπτά αγώνα. Το ύψος του σε συνδυασμό με την εκτελεστική του ικανότητα ακόμα και από μέτριες αποστάσεις τον καθιστούν σχεδόν ασταμάτητο επιθετικά.

https://www.youtube.com/watch?v=Qls-bliR0b8

Στον ημιτελικό με την Ρωσία, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο 14-0 που έτρεξε η ομάδα του για να ξεφύγει. Σε 20 λεπτά πέτυχε 22 πόντους, κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, δείχνοντας και αυτό του το ταλέντο. Εκεί που υστερεί είναι τα φάουλ, 2.8 ανά ματς, αλλά και η άμυνα σε κάποιες περιπτώσεις. Η Σλοβενία αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Ράντολφ στο "5" ώστε να αναγκάσει τον Μαριάνοβιτς να βγει μακριά για τον μαρκάρει.

Παρά τις απουσίες 7 παικτών, η Σερβία κατάφερε να φτάσει στον τελικό. «Ο κόσμος δεν περίμενε να παίξουμε στον τελικό γιατί λείπουν μερικοί από τους καλύτερους μας παίκτες. Εμείς όμως είχαμε πίστη και αυτό είναι το σημαντικότερο σε μια ομάδα».

 

Never skip stretching!!! ?????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Boban Marjanovic (@bobimarjanovic13) στις

«Σημαίνει πολλά για μένα η κατάκτηση του τίτλου. Γι’ αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε εδώ και θα είναι τρομερό για μας και την χώρα μας».

Μαζί με τον Μπογκντάνοβις συνθέτουν ένα πανίσχυρο δίδυμο επιθετικά για την Σερβία που μπορεί να σκοράρει κατά βούληση με τους δύο στο παρκέ. «Είναι σπουδαίος συμπαίκτης και δουλεύουμε καλά μαζί. Μας έχει δώσει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, είναι πολύ σημαντικός».

Απέναντι στην… καυτή Σλοβενία, ο Μαριάνοβιτς γνωρίζει την πρόκληση για την ομάδα του. «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να σταματήσουμε τους Ντράγκιτς και Ντόντσιτς. Θεωρώ πως μπορούμε να νικήσουμε αλλά αν θέλουμε να κερδίσουμε την Σλοβενία πρέπει να παίξουμε σκληρότερα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα και βγάζουν τεράστια ενέργεια. Πρέπει να παίξουμε ως σύνολο. Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία μπροστά μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ