24.5 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Μαργαρίτης στο basketa.gr: “Τιμή και… σύγχυση”

Από τον Κορινό Πιερίας όπου ξεκίνησε και στη συνέχεια στην Α2, στο καλοκαιρινό πρόγραμμα των προπονήσεων του ΠΑΟΚ το 2012. Εκεί όπου ο Σούλης Μαρκόπουλος τού έδωσε την ευκαιρία κι αυτός την άρπαξε από τα μαλλιά. Σήμερα, αρχηγός πλέον του Δικέφαλου του Βορρά και προσεχώς διεθνής για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στα 35 του χρόνια δηλώνει στο basketa.gr ιδιαίτερα χαρούμενος για την κλήση του στην Εθνική ομάδα, μοιράζεται την άποψή του για τα "παράθυρα" της FIBA και κάνει ένα πρώτο σχόλιο για την ομάδα που θα συμμετέχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και τις δυσκολίες που θα βρει μπροστά της.

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι τιμή για μένα να φοράω την φανέλα με το εθνόσημο. Θέλω πολύ να ευχαριστήσω τους προπονητές που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία. Από την πλευρά μου θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ την ομάδα».

Για την δύσκολη θέση των παικτών στις κλήσεις των Εθνικών ομάδων στα προκριματικά υποστηρίζει: «Η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή δυστυχώς υπάρχει μια σύγχυση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θεωρώ πως πρέπει να βρεθεί σύντομα η λύση. Το ότι βάζουμε τους παίκτες να αποφασίζουν γι'αυτό δεν είναι σωστό και πιστεύω πως αυτό είναι δουλειά των αρμόδιων. Αυτοί πρέπει να βρούνε την λύση ώστε να σταματήσει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα».

Για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που τρέχουν και τον μικρό χρόνο που έχει στη διάθεσή της η Εθνική για προετοιμασία λέει: «Είμαστε μία καινούργια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και δυστυχώς έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι αυτές τις μέρες ώστε να γίνουμε όσο καλύτερη ομάδα γίνεται και να αυξήσουμε τις πιθανότητες να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας όσο καλύτερα γίνεται».

Για την πρώτη εικόνα που έχει από την ομάδα αναφέρει: «Το κλίμα γενικά είναι πάρα πολύ θετικό. Όλα τα παιδιά προσπαθούν και σίγουρα θα δώσουν το 100%. Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος και βλέπω πολύ θετικά αυτή την προσπάθεια που πάει να γίνει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ