17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μαρίνκοβιτς στο Basketa.gr: «Η Εuroleague είναι ανταγωνιστική, δεν είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό»

Ένα από τα ελπιδοφόρα πρότζεκτ του σέρβικου μπάσκετ, Βάνια Μαρίνκοβιτς, αντιμετώπισε στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό με τη φανέλα της Βαλένθια και μίλησε αποκλειστικά στο Basketa.gr για τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουν οι «νυχτερίδες», για την εμπειρία του στη Euroleague και τη Liga Endesa, για την πρώτη του αγάπη όπως την αποκαλεί την Παρτιζάν αλλά απαντάει και για τις καλοκαιρινές φήμες περί μεταγραφής του στους «ερυθρόλευκους».

Ο Βάνια Μαρίνκοβιτς μπήκε... στις ζωές μας ξαφνικά το καλοκαίρι μετά το έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή αλλά εν τέλει δεν καρποφόρησε με αποτέλεσμα να οδεύσει προς την Ιβηρική Χερσόνησο για τους κατόχους του Εurocup. Όμως έχει φτιάξει ήδη το όνομά του στη Σερβία, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει περάσει απ'  όλα τα κλιμάκια των μικρών εθνικών ενώ έχει... φτιαχτεί μπασκετικά από την Παρτιζάν.

Φέτος εκτός από την Ευρώπη έγινε γνωστός και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την επιλογή του στο δεύτερο γύρο του draft και στο Νο.60 από τους Σακρμαμέντο Κινγκς. Έχει ακόμη αρκετή δουλειά ώστε να είναι έτοιμος για το υπερατλαντικό ταξίδι και να «γεμίσει» από παραστάσεις υψηλού επιπέδου, κάτι που φάνηκε και στο ΣΕΦ μένοντας στα... ρηχά με μόλις 3 πόντους, 1 ασίστ και 1 λάθος σημειώνοντας ένα από τα χειρότερα βράδια με τη Βαλένθια. Αυτό βέβαια είναι και αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας των «νυχτερίδων» που ήταν αρκετά μέτρια.

Το παιδί με το... αγγελικό πρόσωπο αλλά και με τις τρομερές εκτελεστικές ικανότητες αποδείχθηκε αρκετά προσγειωμένος και ευγενικός στην συνάντηση που είχαμε μετά την λήξη της αναμέτρησης και παρά την κακή προσωπική του εμφάνιση ήταν αρκετά θετικός.

Στην αρχή της συζήτησής μας ανέλυσε τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την εκκωφαντική ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά και στα σημεία που πρέπει να βελτιώσουν σε ομαδικό επίπεδο ώστε να φανούν πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια:

«Έπαιξε ρόλο η αρχή του παιχνιδιού όπου χάναμε 11-0, τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού αλλά ιδιαίτερα μεγάλη ζημιά μας έκαναν οι Μιλουτίνοφ και Σπανούλης. Αυτοί είναι οι βασικότεροι λόγοι που χάσαμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και την άμυνα. Η Βαλένθια έχει superstars παίκτες στο ρόστερ, πρέπει να παίζουμε καλή άμυνα ώστε από εκεί να δημιουργούμε σωστές επιθέσεις. Εάν δεν δείχνουμε καλό πρόσωπο στην άμυνα έτσι θα εξελίσσονται τα πράγματα συνεχώς όπως σήμερα. Έχουμε ακόμη χρόνο για να κοιτάξουμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε» παραδέχθηκε ο Σέρβος γκαρντ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ρούκι του χρονιά στη Euroleague και στην τεράστια διαφορά επιπέδου με το Eurocup ενώ στάθηκε και στον προπονητή του, Ζαμέ Πονσαρνάου : «Είναι πολύ ωραία μέχρι στιγμής η εμπειρία μου στη Euroleague. Αυτό είναι μόλις το δεύτερο μου παιχνίδι. Πιστεύω ότι η Euroleague με το Eurocup έχουν τεράστιες διαφορές. Στην Εuroleague υπάρχουν πολλές και ανταγωνιστικές ομάδες κάτι που είναι υπέροχο. Ο κόουτς Πονσαρνάου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι. Πρέπει να παίζουμε ενωμένα σαν ομάδα γιατί έχουμε καλό σύνολο και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βελτιωθούμε».

Όμως οι πρώτες... αγάπες  λένε πως είναι δύσκολο να ξεχαστούν κάτι που ισχύει περίτρανα στην βαθιά σχέση αγάπης του Μαρίνκοβιτς με την Παρτιζάν. Ξεστομίζοντας το όνομα της πρώην ομάδας του «φωτίστηκε» το πρόσωπό του και στάθηκε στις διαφορές των πρωταθλημάτων της Σερβίας με της Ισπανίας ενώ δείχνει αποφασισμένος να βελτιωθεί ατομικά ώστε να προσφέρει περισσότερα στη Βαλένθια.

«Η πρώτη μου χρονιά που δεν βρίσκομαι στην πρώτη μου... αγάπη την Παρτιζάν. Υπάρχουν πολλές διαφορές, πρέπει να προσαρμοστώ γρήγορα και σωστά, κάτι το οποίο ακόμη συμβαίνει και ελπίζω με τον καιρό να γίνομαι καλύτερος ώστε να βοηθήσω την ομάδα να παίρνει όσες περισσότερες νίκες γίνεται και στην Euroleague αλλά και στο πρωτάθλημα με στόχο την τετράδα. Οι διαφορές ανάμεσα στο σέρβικο πρωτάθλημα με τη Liga Endesa είναι χαοτικές και είναι μέρα με τη νύχτα. Αν εξαιρέσουμε την Euroleague, το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο. Είναι αμφίρροπο και ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε».

Στο τέλος της συνομιλίας και με αφορμή τις μεταγραφικές... σειρήνες που ακούστηκαν το καλοκαίρι όσον αφορά τις προχωρημένες συζητήσεις  του με τον Ολυμπιακό, ο ίδιος το σχολίασε και έβαλε τα πράγματα... στη θέση τους.

«Ειλικρινά δεν γνωρίζω κάτι για τις συζητήσεις με την πλευρά του Ολυμπιακού. Είχα μιλήσει με τον εκπρόσωπό μου ενώ είχα ακούσει στις ειδήσεις για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αλλά ο ατζέντης μου 'χε πει ότι οι προτάσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι από τη Βαλένθια οπότε με παρότρυνε να πάω εκεί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ