16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μανωλόπουλος: «Χρήσιμα και δυνατά παιχνίδια» (pics)

Δυνατά τεστ, λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, θα δώσουν στην Κύπρο η ΑΕΚ, το Ρέθυμνο, ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ Λάρνακας.

Την Παρασκευή (22/09) θα ξεκινήσει στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», στη Λευκωσία, το τριήμερο προετοιμασίας «Ζιβανάρειο Basketball Cup» και οι παίκτες και οι αρχηγοί των τεσσάρων συμμετεχουσών ομάδων μίλησαν για τους αγώνες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Αναλυτικά όλα όσα είπαν…

Σωτήρης Μανωλόπουλος (προπονητής ΑΕΚ): «Θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση, στην οποία αμέσως ανταποκριθήκαμε. Έχω έρθει αρκετές φορές στην Κύπρο. Νιώθω φιλόξενος και οι συνθήκες είναι καλές. Θέλουμε να δούμε κόσμο στο γήπεδο. Θέλω να πω ότι είναι τα τελευταία φιλικά για εμάς. Είναι πολύ χρήσιμα παιχνίδια και δυνατά για να βγάλουμε συμπεράσματα όσον αφορά στο τι πρέπει να βελτιώσουμε ως ομάδα. Παίξαμε ένα φιλικό και πριν από δύο ημέρες με την Ούνιξ Καζάν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η διαχείριση και να μην έχουμε προβλήματα, να είναι όλοι φρέσκοι και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τα επίσημα παιχνίδια».

Ντούσαν Σάκοτα (αρχηγός ΑΕΚ): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του ΑΠΟΕΛ για την πρόσκληση. Είναι ιδανικές οι συνθήκες εδώ. Εύχομαι καλή τύχη στις ομάδες που μετέχουν. Θεωρώ ότι το τουρνουά θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι τα τελευταία παιχνίδια πριν από τα επίσημα κι έχουμε θέσει ως στόχο το βήμα παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, να βελτιωθούμε. Αυτός είναι ο στόχος ως προς την άμυνα και από εκεί και πέρα να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΑΠΟΕΛ. Είναι τιμή να μετέχουμε στο τουρνουά. Είναι σημαντικό όσον αφορά και στην οργάνωση. Πολλά ευχαριστώ σε όλους που διοργανώνουν το τουρνουά. Ελπίζω οι ομάδες να δείξουν το ανάλογο θέαμα για τον κόσμο».

Χάρης Γιαννόπουλος (αρχηγός Ρεθύμνου): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΑΠΟΕΛ και τον κόουτς Κωνσταντινίδη. Οι συνθήκες εδώ είναι ιδανικές και το γήπεδο πολύ καλό. Σαν ομάδα είναι τα πρώτα φιλικά που θα είμαστε πλήρεις, άρα και τα τρία είναι πολύ σημαντικά. Θα αρχίσουμε να δενόμαστε όλο και περισσότερο. Ο χρόνος που έχουμε εδώ στο νησί είναι ίσως ο σημαντικότερος για να δεθούμε ως ομάδα».

Τόνι Κωνσταντινίδης (προπονητής ΑΠΟΕΛ): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που αποδέχτηκαν την πρόσκληση για το τουρνουά. Θεωρώ ότι και οι τρεις ομάδες δίνουν διαφορετική και μεγαλύτερη αίγλη στο τουρνουά. Όλοι στον ΑΠΟΕΛ δίνουμε ανάλογη σημασία και προσφέρουμε τιμή στη μνήμη του άλλοτε προέδρου της ομάδας. Θα είναι ό,τι καλύτερο για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Οι Κύπριοι φίλαθλοι δεν έχουν την ευκαιρία να βλέπουν καθημερινά ομάδες όπως το Ρέθυμνο και η ΑΕΚ και θα είναι μια καλή ευκαιρία για να δει ο κόσμος την ομάδα. Από αγωνιστικής πλευράς, για εμάς είναι περισσότερο να δούμε πού βρισκόμαστε, απέναντι σε δυνατές ομάδες, και θα είναι πάρα πολύ καλά τεστ για να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε πριν από το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε την ΑΕΚ, το Ρέθυμνο και την ΑΕΚ Λάρνακας. Είναι τιμή που είναι εδώ μαζί μας».

Βασίλης Κούνας (αρχηγός ΑΠΟΕΛ): «Να ευχηθώ καλή αρχή στις ομάδες. Είναι τιμή για εμάς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες. Δεν έχουμε κάθε ημέρα αυτή την ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, είναι τρία φιλικά που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είμαστε έτοιμοι, θέλουμε το χρόνο μας και ευελπιστούμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας».

Δημήτρης Κουκούρης (ΑΕΚ Λάρνακας): «Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες προσπάθειες. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια τουρνουά για ανθρώπους που προσέφεραν στον αθλητισμό. Είναι ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ομάδες από την Ελλάδα. Θα είναι δυνατό τουρνουά. Είναι το δεύτερο τουρνουά, κατά σειρά, για εμάς. Πιστεύω να παρουσιαστούμε λίγο καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η πρόκριση στους ομίλους».

Ανδρέας Σιζόπουλος (αρχηγός ΑΕΚ Λάρνακας): «Να ευχαριστήσω τον ΑΠΟΕΛ που μας κάλεσε. Εύχομαι υγεία σε όλου. Αγωνιστικά η ΑΕΚ προσπαθεί να δεθεί και βλέπουμε ότι βελτιωνόμαστε. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε εμπειρία και από εκεί και πέρα πρέπει να χαρούμε τα παιχνίδια όσο μπορούμε. Παίζουμε με δύο ομάδες της Stoiximan.gr Basket League και τον ΑΠΟΕΛ, που είναι βασικός ανταγωνιστής μας στο πρωτάθλημα και είναι χαρά για εμένα να αντιμετωπίσω αυτές τις ομάδες».

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Παρασκευή 22/09
18.30 ΑΕΚ-ΑΕΚ Λάρνακας
21.00 ΑΠΟΕΛ-Ρέθυμνο

Σάββατο 23/09
17.00 ΑΕΚ-Ρέθυμνο
19.30 ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ Λάρνακας

Κυριακή 24/09
14.00 Ρέθυμνο-ΑΕΚ Λάρνακας
16.30 ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ