24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μανωλόπουλος στο Basketa.gr: “Στη Λήμνο έχει συντελεστεί ένα θαύμα”

Οταν το περασμένο καλοκαίρι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έδινε τα χέρια με την οικογένεια Μπούμπουρα για τη δημιουργία του Ηφαίστου Λήμνου δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ζούσε αυτός και οι συνεργάτες του λίγους μήνες μετά. 

Οπου μια νέα (εκ του μηδενός) ομάδα φτάνει στην 8η αγωνιστική να έχει πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα έχοντας κρατήσει αήττητη την έδρα της και μάλιστα με 4/4 νίκες μεταξύ των οποίων εκτός του ΠΑΟΚ νίκησε τώρα και τον Προμηθέα Πάτρας και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

"Ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτε και αυτά περί οκτάδας, ευτυχώς δεν διαβάζω εφημερίδες και από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν.  Απλά αυτό που έχουμε δημιουργήσει είναι ένα εξαιρετικό πρότζεκτ το οποίο νομίζω δίνει το καλύτερο παράδειγμα για το χώρο του μπάσκετ και όχι μόνο" λέει ο τεχνικός του Ηφαίστου που ενθυμούμενος το καλοκαίρι, δεν μπορεί να μην χαμογελάσει:

"Είδα μια οικογένεια με όραμα και ένα σχέδιο που μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Δώσαμε αμέσως τα χέρια, απλά μετά κατάλαβα το πόσο δύσκολο ήταν να χτίσουμε κάτι από την αρχή. Δεν ήταν εύκολο να πείσεις τόσο τους ξένους όσο και τους Ελληνες. Ιδιαίτερα οι τελευταίοι μάλιστα με αυτά που έχουν περάσει πολλοί, ήταν αρκετά δύσπιστοι στην αρχή και γενικά το πιο δύσκολο εκατέρωθεν ήταν να πείσουμε τους παίκτες για τη σοβαρότητα του πρότζεκτ.

Οταν έλεγα ότι αναλαμβάνω να χτίσω μια ομάδα στη Λήμνο, άκουγα από το "Είσαι τρελός" μέχρι το "Εντάξει αλήθεια τώρα ;".  Παρ' όλα αυτά προχωρήσαμε με τη στήριξη της οικογένειας Μπούμπουρα και αυτό ήταν το σημαντικότερο κομμάτι. Με αποτέλεσμα όχι μόνο να στήσουμε μια καλή ομάδα αλλά και ένα εξαιρετικό στάφ, όχι μόνο σε άμεσους συνεργάτες, αλλά και σε γιατρό, γυμναστή, φυσιοθεραπευτή κλπ. Πλέον απολαμβάνουμε παιχνίδι με παιχνίδι αυτή την πορεία, φτιάχνουμε την...προίκα μας με τις νίκες και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο" λέει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που όπως λέει τους βοήθησε και μια...σφαλιάρα στο δρόμο.

"Το παιχνίδι με τον αφηνιασμένο - λόγω μια μεγάλης ήττας από την Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακό μας προσγείωσε ανώμαλα με μια σαραντάρα στο κεφάλι. Τότε ακούστηκαν τα πρώτα άσχημα σχόλια για την ομάδα μας από τρίτους, αλλά εμάς δεν μας πτόησε. Αντίθετα μας πείσμωσε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και ήρθε αμέσως μετά η νίκη επί του Κολοσσού, εξαιρετικά σημαντική όπως και αυτή επί του Πανιωνίου καθώς ήταν κόντρα σε δύο ομάδες με μεγάλη παράδοση στην Α1 και χρειαζόμασταν πάση θυσία αυτές τις νίκες καθώς δεν επιτρεπόταν το λάθος αλλά θέλαμε και να μείνουμε εντός πλάνου" τονίζει ο έμπειρος τεχνικός που στάζει μέλι για τον κόσμο στη Λήμνο.

"Είναι εκπληκτικός και δεν μιλάω μόνο για το γήπεδο όπου έχουμε συνεχόμενα sold out. Αλλά καθημερινά αυτό που ζούμε στους δρόμους της πόλης. Μας έχουν αγκαλιάσει όπως και την ομάδα από την πρώτη στιγμή και δεν κρύβουν τη χαρά και την περηφάνια τους για την ομάδα του νησιού τους. Θα σας πω μάλιστα ότι είναι μια ομάδα ανθρώπων από τη Λήμνο που μας έχουν βοηθήσει απίστευτα και δεν θέλουν καν να φανούν.

Οφείλω να τους ευχαριστήσω και πάλι μέσα από την καρδιά μου. 

Ειλικρινά αυτό που έχει κάνει ο Ηφαιστος και με τη συμμετοχή του και μόνο, αλλά κυρίως ότι χτίστηκε κάτι τόσο ωραίο από το μηδέν, είναι ένα μεγάλο θαύμα. Αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει μια σοβαρή και στιβαρή διοίκηση όπως στην περίπτωσή μας αλλά και η θέληση μπορεί να δημιουργηθεί κάτι τόσο δυνατό. Δεν είναι φούσκα αυτό που βλέπετε, απλά επαναλαμβάνω ότι ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτε" λέει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος,  που είδε τον συνονόματο (τον παίκτη Σωτήρη Μανωλόπουλο) να κάνει "παπάδες" κόντρα στον Ηφαιστο και να δίνει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη σε αυτό το όνομα !

"Ναι (γέλια) μετράει διπλά !  Ηταν εκπληκτικός και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτόν τον παίκτη με τον οποίο συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά. Μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα και είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα".

Ο Παντελής Μπούμπουρας και γενικότερα όλη η οικογένεια είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για το δημιούργημά τους και όπως λέει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, αυτό: "Είναι το παιδί τους, έτσι το νοιώθουν και το δείχνουν. Από την πρώτη στιγμή είχαμε όλη τη στήριξή τους ενώ δεν μας έβαλαν καθόλου πίεση και αυτό ήταν μεγάλο πλεονέκτημα ώστε να δουλέψουμε απερίσπαστοι. Πρέπει να δείτε τον ενθουσιασμό τους μετά από κάθε εμφάνισή και νίκη μας. Σε κάθε παιχνίδι έρχονται ολόκληρη παρέα μαζί από την Ουκρανία, δεν είναι και λίγο. 

Οπως και να έχει στη Λήμνο ζούμε μια πολύ όμορφη εμπειρία, κάτι που χτίστηκε με κόπο αλλά πολύ πάθος και κοινό όραμα. Ξαναλέω όμως ότι ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτε και το ταμείο θα γίνει στο τέλος".

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ