20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μανωλόπουλος στο Basketa.gr: “Οδηγός μας η μπασκετική πείνα”

"Δεν θα ξεχάσω μετά την έκτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας στην αρχή της σεζόν, όταν μπήκε στα αποδυτήρια, ο πρόεδρος ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, το πως μας μίλησε.

Σαν να μην έχει γίνει τίποτε σοβαρό. "Εμείς πιστεύουμε σε εσάς, συνεχίζουμε. Τα αποτελέσματα θα έρθουν" μας είπε χαρακτηριστικά και αμέσως μετά με τον κόουτς Καστρίτη η οικογένεια Θεοδώρου έκαναν ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουν την ομάδα και να τα αποτελέσματα"

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εκ των πρωταγωνιστών της Κύμης στη νέα νίκη επί του ΓΛ Φάρου στη Λάρισα, μιλώντας στο Basketa.gr φέρνει στη μνήμη του εκείνες τις μέρες του 0/6 στην πρεμιέρα, όταν: 

"Ολοι σχεδόν μας είχαν καταδικασμένους αλλά η διοίκηση και ο προπονητής πίστευαν σε εμάς και να τώρα που φτάσαμε τις οκτώ νίκες που θέλαμε και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο στόχος επιτεύχθηκε. Ομως τώρα αρχίζει το καλό, διότι αυτή η ομάδα έχει "μπασκετική πείνα" και αυτή μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά" λέει ο έμπειρος φόργουορντ που μετά τον σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα περόνης) του Τζέικ Ο' Μπράιεν στην αρχή της σεζόν βγήκε μπροστά.

Η ομάδα στη συνέχεια έκανε ένα 8-3 στις επόμενες 11 αγωνιστικές εξασφαλίζοντας τη σωτηρία και τα πλέι οφ πλέον είναι προ των πυλών. 

"Στα αποδυτήρια, ο κόουτς Καστρίτης μας είπε ότι πλέον μετράει τόσο η ατομική όσο και η ομαδική μας φιλοδοξία για να πετύχουμε κάτι καλό. Ηδη έχουμε κάνει την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της ομάδας, αλλά ακόμα έχουμε αρκετά παιχνίδια και θέλουμε να το απολαύσουμε" λέει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που νοιώθει ότι στην Κύμη βρήκε τους δεύτερους γονείς του.

"Οχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι παίκτες. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι είναι για μας ο κυρ Γιάννης και η κυρία Ρούλα που μας έχουν σαν παιδιά τους. Ερχονται σε όλα τα παιχνίδια και τα εκτός έδρας και η συμβολή τους στην ομάδα είναι καθοριστική όπως φυσικά και του Αλέξανδρου του γιου τους.  Καταρχάς δεν είναι οι κλασσικοί πρόεδροι, που απλά θα δουν ένα χαρτί στατιστικής και θα πουν α  να ο καλός παίκτης είναι αυτός που σκόραρε τους περισσότερους πόντους. Ξέρουν μπάσκετ και μάλιστα ο Αλέξανδρος ήταν και παίκτης της ομάδας όταν ανέβαινε τρένο τις κατηγορίες. Μας παρέχουν τα πάντα και είναι πάντα δίπλα μας".

Ο κόουτς Καστρίτης έχει βάλει το δικό του λιθαράκι, αλλά όπως λέει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος : "Με τον συγκεκριμένο προπονητή δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Ημουν η πρώτη του μεταγραφή του καλοκαίρι, αφού συνεργαζόμασταν και πέρυσι στα Τρίκαλα. Μου έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και του οφείλω πολλά, όπως και η ομάδα. Θυμηθείτε αυτό που θα σας πω, είναι από τους ανερχόμενους προπονητές της νέας γενιάς και είναι για πολύ ψηλά, για μεγάλα πράγματα. Νοιώθω ευλογημένος που συνεργάζομαι μαζί του"

Οι κάτοικοι της Χαλκίδας έχουν αγκαλιάσει την ομάδα και ο έμπειρος φόργουορντ μπορεί να το επιβεβαιώσει αφού: "Πέρυσι ως αντίπαλος δεν θυμάμαι τόσο ένθερμο το κοινό. Εφέτος όπως μου λένε και τα παιδιά που έζησαν και την περσινή χρονιά ο κόσμος στην πόλη έχει αγκαλιάσει την ομάδα που έτσι και αλλιώς αντιπροσωπεύει όλη την Εύβοια.

Ξέρω ότι το όνειρο του προέδρου είναι να φτιάξει κάποια στιγμή γήπεδο στην Κύμη, αλλά βλέπω την ομάδα να έχει δεθεί τόσο πολύ με τη Χαλκίδα που να έρχεται να παίζει και εδώ κάποια παιχνίδια (γέλια). Είναι πολύ κοντά μας".

Στο πρωτάθλημα εκτός της Κύμης, το Λαύριο και ο Προμηθέας Πάτρας εντυπωσιάζουν, ενώ Κολοσσός και Ρέθυμνο είναι σταθερές αξίες με την περιφέρεια να...βρυχάται.

"Το πιο σημαντικό πέρα από την ευχάριστη αυτή νότα, είναι το γεγονός ότι πίσω από αυτές τις ομάδες υπάρχουν σοβαρές και στιβαρές διοικήσεις που έχουν πλάνο και άνθρωποι που δεν είναι αεριτζήδες αλλά επενδύουν σε αυτό που αγαπάνε και ονειρεύονται. Αυτή είναι η ικανοποίησή τους" καταλήγει.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ