24.9 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Μανωλόπουλος: «Θέλουμε δυνατή ομάδα με διάρκεια» (pics)

Υπομονή ζητάει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έως ότου η ΑΕΚ φθάσει στο επιθυμητικό επίπεδο, δημιουργώντας δυνατή ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για πολλά χρόνια.

Στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε η επίσημη Media Day της «Ένωσης», εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τον προπονητή της να παραδέχεται μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου: «Έχω πει και πριν από την περίοδο των μεταγραφών ότι ο στόχος της ΑΕΚ είναι να φτιάξει έναν κατά βάσει ελληνικό κορμό που θα μείνει για χρόνια, αλλά και να βρούμε και κάποια παιδιά, ξένους, που θα μπορέσουν να μείνουν χρόνια στην ΑΕΚ, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα που θα έχει διάρκεια. Αυτό βέβαια θέλει υπομονή, δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Νομίζω, όμως, ότι με τις κινήσεις του προέδρου της ΑΕΚ και της διοίκησης, να φέρνουν κάθε χρόνο ταλέντα και νέα παιδιά, κάτι τέτοιο θα γίνει». Είπε ακόμα…

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ΑΕΚ κατά τη μεταγραφική περίοδο: «Είμαστε μια καινούρια ομάδα με καινούριους παίκτες. Υπάρχει ταλέντο. Φέτος η αγορά ήταν δύσκολη και ήταν δύσκολο να κάνεις μεταγραφές. Νομίζω όμως ότι στο τέλος φέραμε παίκτες που θέλαμε, που έχουν αρκετό ταλέντο και προσωπικότητα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό».

Για το εάν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής οι νεαροί Μωραΐτης και Τσαλμπούρης: «Ελπίζω και θέλω να δω τα νέα παιδιά όπως ο Μωραΐτης και ο Τσαλμπούρης να παίζουν. Τις ευκαιρίες σίγουρα θα τις πάρουν».

Για το εάν η ΑΕΚ ενδιαφέρεται περισσότερο για τη Stoiximan.gr Basket League ή το Basketball Champions League: «Είμαστε στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει, έχει πάντα ψηλά τον πήχη, απλώς πρέπει να συνδυάσουμε και άλλα πράγματα μαζί. Η άποψή μου είναι ότι το να φτιάχνουμε μια ομάδα μόνο για έναν χρόνο είναι λάθος. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μείνει κάποια χρόνια μαζί. Έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην κορυφή».

Για το Μάνι Χάρις και το πότε θα ενταχθεί στην ΑΕΚ, καθώς προς το παρόν αγωνίζεται στην Κίνα: «Είναι ένα πρόβλημα αυτό για εμάς, το οποίο δεν είχαμε προβλέψει. Βέβαια, παίζει πάρα πολύ καλά στην Κίνα και η ομάδα του κερδίζει. Θα έρθει όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις του. Είναι πρόβλημα, σίγουρα. Πρέπει μόλις έρθει να ενταχθεί στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Νομίζω ότι θα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Απλώς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τον διατηρήσουμε σε αυτή την κατάσταση».

Για την Εθνική Ελλάδας και τον «τελικό» με την Πολωνία (06/09, 17.30): «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, λόγω κάποιων δικών μου θεμάτων, δεν έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια στο βαθμό που να μπορούσα να τα αναλύσω. Πιστεύω σε αυτή την εθνική ομάδα, σε αυτά τα παιδιά και σε αυτόν τον προπονητή. Δεν το συζητάω για σήμερα, πιστεύω ότι η ομάδα θα κερδίσει. Πρέπει να κερδίσει και θα κερδίσει. Είναι καλή ομάδα. Κάνοντας τη σημερινή νίκη όλα θα πάνε πολύ καλύτερα».

Για τη μεταγραφή του Κλιάντονι Έρλι και το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ της εφτά ξένους: «Θεωρήσαμε ότι υπάρχει ένα κενό στη θέση «3» και λίγο στο «4». Έπρεπε να ενισχυθεί εκεί η ομάδα. Φέραμε ένα νέο παιδί, με το οποίο μίλησα, και θεώρησα ότι θέλει πάρα πολύ να έρθει στην ΑΕΚ και για εμένα μετράει πάρα πολύ το ποιος θέλει να έρθει να παίξει για την ΑΕΚ. Πιστεύω στο ταλέντο του, είναι ένα παιδί που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και νομίζω ότι θα είναι πολύ καλή προσθήκη. Έχουμε ακόμα ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πολλές προπονήσεις και θα δούμε τι θα γίνει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ