22.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Μανωλόπουλος: “Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη φιλοσοφία Ζντοβτς”

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος συστήθηκε ως πρώτος προπονητής της ΑΕΚ λέγοντας ότι είναι διαφορετικός προπονητής από τον Γιούρι Ζντοβτς και ότι θα προσπαθήσει να περάσει σταδιακά τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει ένα καλύτερο πλάνο όσον αφορά την αξιοποίηση των νέων παιδιών που έχει η Ένωση και ενημέρωσε πως όλα αυτά, αλλά και το τι είδους ομάδα θα φτιαχτεί του χρόνου, θα συζητηθούν στο μέλλον με τον Μάκη Αγγελόπουλο, σε ένα ραντεβού, που εκκρεμεί.

"Ειναι πολύ μεγάλη η τιμή που μου κάνει η διοίκηση της ΑΕΚ και ο πρόεδρος να μου εμπιστευτούν αυτή τη θέση. Είναι όμως ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη. Έχουμε υποχρέωση στην ιστορία της ΑΕΚ να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εδραιωθεί η ΑΕΚ στην κορυφή", δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση. Και στη συνέχεια ρωτήθηκε για:

Το αν είναι το ίδιο πράγμα να είσαι βοηθός και πρώτος προπονητής:  "Όσον αφορά τις γνώσεις είναι το ίδιο πράγμα. Αλλά κατά τα άλλα είναι τελείως διαφορετικό το να είσαι βοηθός από το να είσαι πρώτος προπονητής. Τα τελευταία 6-7 χρόνια είχα προτάσεις για να δουλέψω ως πρώτος προπονητής και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όμως αυτό που εγώ ήθελα πάνω απ’ όλα ήταν να παραμένω στο υψηλότερο επίπεδο. Έτσι εξελίσσεται ένας προπονητής και γίνεται καλύτερος, βλέποντας τους κορυφαίους προπονητές, δουλεύοντας μαζί τους, κάνοντας το σκάουτινγκ… Έχω αποκτήσει εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σε τόσους καλούς προπονητές. Αυτό, αλλά και το καλό της οικογένειάς μου ήταν οι λόγοι που δεν μου επέτρεψαν να αποδεχθώ νωρίτερα προτάσεις για πρώτος προπονητής". 

Για το αν είχε συζητήσει με την ΑΕΚ και νωρίτερα το ενδεχόμενο να γίνει πρώτος προπονητής: "Με τον κ. Αγγελόπουλο δεν γνωριζόμαστε πριν έρθω στην ΑΕΚ, αλλα από την πρώτη στιγμή έδειξε συμπάθεια και εμπιστοσύνη σε μένα. Δεν είχε γίνει κάποια συζήτηση για το αν θα γίνω πρώτος προπονητής στην ομάδα. Είχαμε πει ότι στο μέλλον θα μπορούσε ίσως να υπάρξει συμφωνία, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. Δεν με απασχόλησε ποτέ αυτό. Έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές στο παρελθόν και πάντα έδινα τη μάχη μαζί τους. Δεν με απασχόλησε ποτέ το πότε θα γίνω πρώτος προπονητής, ούτε τώρα με είχε απασχολήσει. Και δεν περίμενα να γίνει τόσο άμεσα". 

Για τον εαυτό του σε σχέση με τον Γιούρι Ζντοβτς: "Δεν μας μένει πολύς καιρός ως το τέλος τη σεζόν. Έχω άριστη σχέση με τον Γιούρι Ζντοβς και είχαμε πολύ καλύ συνεργασία. Όλο το προηγούμενο διάστημε έπρεπε να δουλέψω με τους παίκτες το μπάσκετ που ήθελε αυτός, γιατί ήμουν συνεργάτης του. Είμαστε, όμως, διαφορετικοί, έχουμε διαφορετική φιλοσοφία. Δεν μπορώ να υποστηρίξω το μπάσκετ του Γιούρι. Πρέπει να περάσω τη δική μου φιλοσοφία. Πάντως, δεν είναι σωστό να πάω αμέσως στη δική μου φιλοσοφία. Θα δουλέψουμε σταδιακά με τα παιδιά πάνω σε αυτό

Είμαστε και οι δύο αμυντικοί προπονητές. Διαφέρουμε σε κάποιους κανόνες. Δίνω όμως μεγάλη κι εγώ έμφαση στην άμυνα. Στην επίθεση είμαστε διαφορετικοί. Με ενδιαφέρει η πιο στοχευμένη επίθεση. Θέλω μεν να παίξω ελεύθερα, αλλά όταν πρέπει να στοχεύσουμε, να στοχεύσουμε". 

Για την επένδυση σε νέα παιδιά που κάνει η ΑΕΚ: "Η ομάδα πρέπει να έχει έναν κορμό Ελλήνων παικτών, που θα δουλέψει πολλά χρόνα μαζί και θα εχει υπομονή. Αυτό είναι μονόδρομος. Τα να φτιάξουμε μια ομάδα για μία χρονιά και να είμαστε φωτοβολίδα μπορεί να γίνει, άλλα δεν είναι το σωστό. Η διοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει μια τεράστια επένδυση χιλιάδων Ευρώ για να πάρει κάποια νέα παιδιά, με στόχο αυτά να αποτελέσουν τον ελληνικό κορμό στο μέλλον. Πρέπει να φτιάξουμε ένα καλύτερο πλάνο για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να βελτιωθούν και να βελτιώσουν κι εμάς. Εκκρεμεί μια συζήτηση με τη διοίκηση γι’ αυτό, για να το προγραμματίσουμε. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες μέχρι σήμερα, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να βρούμε καλύτερο πλάνο. Χρειάζεται πάντως υπομονή. Είναι δύσκολο, γιατί η ΑΕΚ πρέπει παράλληλα να πρωταγωνιστεί, αλλά υπάρχουν τρόποι. Και πρέπει να βρούμε τον σωστό". 

Για τους στόχους που είχαν τεθεί, αν εκπληρώθηκαν και τι απομένει ως το τέλος της σεζόν: "Δεν κρύψαμε ότι οι στόχοι μας ήταν φέτος να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ στην Ευρώπη, να φτάσει τουλάχιστον στο φάιναλ φορ του Champions League και τουλάχιστον επίσης στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν τα καταφέραμε. Αυτό πήγε λίγο πίσω και το κομμάτι της δουλειάς με τα νέα παιδιά. Στόχος τώρα είναι να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο πρωτάθλημα. Είμαστε στην ΑΕΚ και η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Αποτύχαμε στους δυο στόχους που είχαμε, αλλά θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της σεζόν". 

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό: "Θα παλέψουμε για να κερδίσουμε. Η ΑΕΚ πρέπει να παλεύει και να ματώνει μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι σε ανοδική πορεία, πλήρης μετά την επιστροφή και του Γκιστ. Είναι δύσκολο παιχνίδι. Δουλεύουμε τις τελευταίες μέρες και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Αν ματώνουμε στο γήπεδο και κάνουμε αυτά που δουλεύουμε, έχουμε μεγάλη τύχη για το αποτέλεσμα".

Για το αν έχει σκεφτεί καθόλου την ομάδα της νέας σεζόν και αν σκέφτεται να κάνει κάποια αλλαγή παίκτη τώρα: 

"Δεν έχω κάνει καμία σκέψη για του χρόνου, γιατί είμαι εδώ λίγο καιρό και αυτό που με απασχολεί είναι να δουλέψω με τα παιδιά. Θα ασχοληθώ άμεσα, αλλά εκκρεμεί και μια συζήτηση με τη διοίκηση για να θέσουμε τους στόχους και να κάνουμε τον προγραμματισμό. 

Δεν σκέφτομαι αλλαγές παικτών. Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά. Θα καταφέρουν να ανταποκριθούν". 

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, τέλος, επιβεβαίωσε το ότι ο Μίλαν Μιλόσεβιτς θα απουσιάσει και από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ