25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μανωλόπουλος για πίεση και Σι

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν ευχαριστημένος από τη νίκη της ΑΕΚ κυρίως για έναν λόγο. Διότι, όπως είπε, θα αφαιρέσει σημαντικό μέρος από την πίεση που δημιουργήθηκε στην ομάδα μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Αρνήθηκε επίσης ότι υπάρχει σκέψη αντικατάστασης του Μπάντζα Σι, που σήμερα, δεν έπαιξε καθόλου, ενώ μίλησε και για την προσαρμογή του Μάνι Χάρις.

"Ήταν σημαντική νίκη για μας, επειδή ήμαστε υπό μεγάλη πίεση λόγω των προσδοκιών που υπήρχαν απο την αρχή και των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων. Δεν παραπονούμαι ότι τα παιδιά δεν προσπάθησαν, όμως λόγω της πίεσης ήταν διστακτικοί και όχι επιθετικοί. Η Ρόζα Ράντομ παλεύει ως το τέλος όλα τα παιχνίδια. Έβαλαν δύσκολα σουτ. Στο δεύτερο μέρος είπαμε στα αποδυτήρια ότι θα κερδίζαμε από την άμυνα. Πιέσαμε, κάναμε καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτο. Αλλάξαμε την άμυνα 3-4 φορές, αλλά στο τέλος είχαμε πρόβλημα στο ριμπάουντ. Πήγαμε στην παράταση ενώ θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει στην κανονική περίοδο, επειδή χάσαμε τα ριμπάουντ. Θα μας βοηθήσει η νίκη γιατί θα βγάλει πιεση από πάνω μας", δήλωσε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ και αφού ευχαρίστησε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας για τη βοήθεια που του παρέσχε στο πρόβλημα με τη μέση του, μίλησε για τον Σι.

Και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σκέφτεται να τον αντικαταστήσει, άσχετα αν στα τελευταία παιχνίδια παίζει ελάχιστα ή και καθόλου: "Δεν κάνω δεύτερες σκέψεις για κανέναν. Δεν μπορείς να παίζεις με 12 παίκτες. Αυτή τη στιγμή επειδή η ομάδα ήταν με πίεση, ήθελα να πάω περισσότερο με την εμπειρία κι έτσι μίκρυνα το ροτέισον".

Τέλος, όσον αφορά τον βαθμό προσαρμογής του Μάνι Χάρις, έδειξε να είναι ικανοποιημένος: "Είναι γνωστό ότι όταν έρθει ένας νέος παίκτης σε μια ομάδα, την τρενάρει. Αυτό γίνεται πάντα. Με τον Χάρις έγιναν πολλά πράγματα, το πώς βρέθηκε να παίζει τελικό πλέι οφ στην Κίνα, το οτι χτύπησε... Πήγαν όλα στραβά. Σιγά σιγά προσαρμόζεται πάντως. Σήμερα στην αρχή ήταν κακός, αλλά μετά ανέβηκε. Τα ριμπάουντ τα εχει και αυτος ήταν ο λόγος που τον κράτησα μέσα στο παιχνίδι. Θέλει χρόνο να προσαρμοστει, αλλά και οι άλλοι να προσαρμοστούν με αυτόν. Να βρεθεί χημεία μεταξύ τους".

Ξανθόπουλος: "Ήμαστε σαν γροθιά"

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος απο την πλευρά του στάθηκε κυρίως στο ομαδικό πνεύμα που επέδειξε η ΑΕΚ: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε νίκη στον όμιλο. Η Ρόζα Ράντομ είναι πολύ καλή ομάδα. Την είδαμε στο βίντεο και όπως είδατε, έπαιξε πολύ καλά. Για ένα ακόμα παιχνίδι δεν παίξαμε καλά, κυρίως στην άμυνα. Στην επίθεση κυκλοφορήσαμε την μπάλα, βγάλαμε ελεύθερα σουτ, ίσως να μην είχαμε καλά ποσοστά, αλλά τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα. Πρέπει να βελτιωθουμε στην άμυνα, γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα.

Απόψε πάντως για πρώτη φορά μείναμε ενωμένοι για 45 λεπτά. Όχι ότι δεν ήμαστε και στα άλλα παιχνίδια, αλλά σήμερα ήμαστε σα γροθιά όλοι κι αυτό είναι ενα καλό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης. Κάναμε καλές προπονήσεις τελευταία κι αυτός είναι ο τρόπος για να βελτιωθούμε και να πάρουμε τις νίκες για να προκριθούμε. Είναι δύσκολος όμιλος, οπότε πρέπει να βελτιωθούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των προπονητών".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ