17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μακ στο Βasketa: «Στην Ευρώπη ο κάθε αγώνας είναι σημαντικός»

Μπορεί το 2ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» να ανήκει στο παρελθόν αλλά έρχεται να μας το υπενθυμίσει μέσα από τη συνέντευξη ο Σέλβιν Μακ, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο basketa.gr και στάθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από την Ευρώπη, στον λόγο που τον παρακίνησε να αφήσει το ΝΒΑ για την Αρμάνι Mιλάνο, στη συνεργασία με τον Ετόρε Μεσίνα και στις διαφορές που... ανακαλύπτει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Σίγουρα μία από τις μεταγραφές που μας... ταρακούνησαν την καλοκαιρινή περίοδο είναι αναμφισβήτητα του Σέλβιν Μακ στους Μιλανέζους. Εκτός του ότι αποτελεί μία αποδεδειγμένα αξιόπιστη λύση για τη θέση των γκαρντ, αυτή είναι η πρώτη του φορά που αποφασίζει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να δοκιμάσει την τύχη του στη Euroleague.

Mπορεί να μην είναι ο μοναδικός NBAer που έκανε το ίδιο δρομολόγιο φέτος αλλά η μεταγραφή του έσκασε σαν... βόμβα, ειδικά όταν μιλάμε για έναν παίκτη που έχει γεμάτες σεζόν στις ομάδες του ανελλιπώς από το 2011 που ξεκίνησε την καριέρα του και μέχρι σήμερα. Δεν ήταν ποτέ η πρώτη επιλογή του προπονητή του αλλά πάντα αποτελούσε το κρυφό... χαρτί από τον πάγκο που θα έκανε τη διαφορά.

Αν και είναι αρκετά αναγνωρίσιμος και... περπατημένος από τα χιλιάδες «χιλιόμετρα» που έχει αγωνιστεί στα παρκέ του ΝΒΑ, η πρώτη επαφή μαζί του ήταν σε πολύ καλό κλίμα ενώ η θετικότητά του έκανε πιο εύκολη τη συζήτηση μαζί του, όπου δεν απέφυγε καμία ερώτηση και απάντησε με κάθε ειλικρίνεια.

Στην αρχή μας μίλησε για τα σημεία εκείνα που έκαναν τη διαφορά και πήραν τη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε την πρώτη ημέρα του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Ως μεγάλη ομάδα πρέπει να κοιτάμε να παίρνουμε τα ριμπάουντ και να διαχειριζόμαστε τα λάθη μας. Ξεκινήσαμε αδύναμα μπορούσαμε να κερδίσουμε, το κάναμε και συνεχίζουμε. Άλλωστε πρώτη φορά παίζουμε όλοι μαζί και ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας τον άλλον» ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε υπέροχη την εμπειρία της συμμετοχής στο συγκεκριμένο τουρνουά (το οποίο συνοδεύτηκε με την πρώτη θέση) ενώ δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για τη Euroleague: 

«Είναι υπέροχη η εμπειρία του τουρνουά. Πρώτη μου φορά στην Ευρώπη παίζω απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Φενέρ και είναι καλή ευκαιρία να ετοιμαστώ για τη διοργάνωση της Εuroleague και να πάρω μια μικρή γεύση. Είναι διαφορετικό το στυλ παιχνιδιού εδώ στην Ευρώπη απ' ότι στο ΝΒΑ και είναι καλό που δίνουμε αυτά τα ματς νωρίτερα για να ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια».

Η κουβέντα πήγε γρήγορα στην προετοιμασία της ομάδας και πως βιώνει τις πρώτες του ημέρες στο Μιλάνο: «Η προετοιμασία πάει καλά, σιγά σιγά μαθαίνω, ακόμη προσπαθώ να συνηθίσω εγώ και οι συμπαίκτες μου ο ένας τον άλλον. Δουλεύουμε και προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν. Είναι υπέροχη η ζωή στο Μιλάνο. Η προσαρμογή ήταν εύκολη για εμένα και την οικογένειά μου από την Αμερική και ο μάνατζερ μου φροντίζει να υπάρχει ομαλή μετάβαση και να κυλούν όλα όπως πρέπει. Απολαμβάνω τη διαδικασία, είναι μια όμορφη πόλη το Μιλάνο».

Η φετινή σεζόν θα τον βρει υπό τις οδηγίες του Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος έπειτα από πέντε χρόνια... συντροφιάς στο πλευρό του Γκρεγκ Πόποβιτς αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα του και να φέρει μαζί του τον Μακ τον οποίο είχε σημειώσει στο «μπλοκάκι» του ως την ιδανική επιλογή δίπλα στον Σέρχι Ροντρίγκες: «Είναι εξαιρετική η συνεργασία με τον κόουτς Μεσίνα και τους συμπαίκτες μου. Δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά και περνάμε πολύ χρόνο μαζί, όχι όμως όπως και στο ΝΒΑ που έχουμε και ομαδικά γεύματα» ήταν τα λόγια του Μακ και άθελά του οδήγησε τη συζήτηση στο ΝΒΑ και αποκάλυψε τις διαφορές που υπάρχουν αλλά και ποιο ήταν το κίνητρο που τον «έσπρωξε» να κάνει αυτή την επιλογή και να αφήσει το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου:

«Στο ΝΒΑ σίγουρα σφυρίζουν πολύ λιγότερα φάουλ ενώ είναι πιο δύσκολο να μπεις στη ρακέτα, καθώς υπάρχει ο κανονισμός των τριών δευτερολέπτων. Επίσης εδώ κάθε ματς είναι σημαντικό και στα ματς της preseason έχει αρκετό κόσμο, διαφορετική ατμόσφαιρα και το απολαμβάνω. Θέλω να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου ως παίκτης, όπου κι αν παίζω είτε σε μονό είτε σε επίσημο ματς. Προσπαθώ να ελέγχω τα πράγματα όσο μπορώ και ότι μπορώ και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους». Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την κουβέντα μας ο Σέλβι Μακ δείχνοντας ότι δεν έχει έρθει για διακοπές στην Ευρώπη αλλά αποφασισμένος να διακριθεί και να αφήσει το... στίγμα του στη Euroleague.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ