21.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μακ Γκραθ: “Τώρα ξέρουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε” (vids)

Ο Ντόνι Μακ Γκραθ πήρε... φωτιά στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και με τα τρίποντά του λίγο έλειψε να χαρίσει στην ΑΕΚ τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, αλλά δεν τα κατάφερε. Μιλώντας στο basketa.gr αμέσως μετά το τέλος του συγκλονιστικού αγώνα, εξήγησε τι τον έκανε να πάρει την μπάλα στα κρίσιμα σημεία στο τέλος, ποιο είναι το κέρδος της ΑΕΚ, παρά την ήττα, ενώ παράλληλα έκανε και την αυτοκριτική του.

"Ήταν η ώρα που χρειαζόμαστε κάποιον να βγει μπροστά. Ένιωθα καλά και είναι αυτό το είδος παιχνιδιού που μου αρέσει, οπότε πήρα εγώ την μπάλα στα χέρια μου και εκτέλεσα", είπε αρχικά. Και στη συνέχεια περιέγραψε το κέρδος της ΑΕΚ από αυτή την ήττα, καθότι στα πλέι οφ το πιο πιθανό και εφόσον δεν υπάρξουν συνταρακτικές εκπλήξεις, είναι ότι θα παίξει ξανά με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό:

"Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Είχαμε τις ευκαιρίες μας γι' αυτό στην κανονική διάρκεια και την παράταση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα όμως ξέρουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε, οπότε θα πάμε στα πλέι οφ να τους αντιμετωπίσουμε έχοντας πλέον αυτό στο μυαλό μας. Στην τελευταία παράταση, καταρρεύσαμε".

Ο Ντόνι Μακ Γκραθ έδωσε μεγάλη σημασία στο ότι μετά από αυτή την εμφάνιση η ΑΕΚ ξέρει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια μια ομάδα Ευρωλίγκας, όπως ο Παναθηναϊκός:

"Παλέψαμε σκληρά και είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε. Φεύγοντας από αυτό το παιχνίδι ξέρουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Μία ή δύο φάσεις να είχαν διαφορετική εξέλιξη, θα τα είχαμε καταφέρει. Οπότε το πιο σημαντικό είναι ότι αποκτούμε τη νοοτροπία πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο". 

Ο Μακ Γκραθ, μπορεί να ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ΑΕΚ, αλλά δεν τα έκανε όλα σωστά. Κι ο πρώτος που το παραδέχεται είναι ο ίδιος, μάλιστα δεν διστάζει να αναλάβει την ευθύνη για το καλάθι που δέχθηκε η Ένωση στο τέλος της πρώτης παράτασης.

"Έβαλα αυτά τα σουτ, που μας κράτησαν στο παιχνίδι, αλλά έκανα ορισμένα λάθη και κάποια άλλα εύκολα σουτ που έπρεπε να βάλω και δεν τα έβαλα. Και το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο Καλάθης στο τέλος της πρώτης παράτασης και ισοφάρισε ήταν δικό μου λάθος. Κάποια πράγματα για μένα πήγαν καλά σήμερα, αλλά γενικά πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι, όπως και όλοι στην ομάδα άλλωστε". 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ