17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΜακΛιν: «Δεν υπάρχουν λέξεις για Παπ και Μπόγρη» (pics, vid)

Χρειάστηκε να παίξει το ρόλο του βασικού και σχεδόν του μοναδικού σέντερ που βρίσκεται σταθερά στο rotaion όλη τη χρονιά. Και όπως έχει γίνει και τις προηγούμενες φορές που έληψε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Τζαμέλ ΜακΛίν τα κατάφερε μια χαρά, παίρνοντας άριστα στο επιθετικό κομμάτι. Ο σέντερ του Ολυμπιακού βρήκε ρυθμό από την αρχή, πήρε κάποιες ανάσες και βοήθησε σημαντικά στη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας και στο 1-1 της σειράς στα play offs της Ευρωλίγκας, πριν αυτή μεταφερθεί στην Λιθουανία.

«Αγωνιστήκαμε με μεγαλύτερη ενέργεια και πιο επιθετικά απ' ότι στο πρώτο παιχνίδι. Πραγματικά συνεργαστήκαμε ως ομάδα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Στην τρίτο περίοδο αντιδρούσαμε πιο αργά από ότι θα έπρεπε, ο αντίπαλός μας βρήκε σκορ στο διάστημα αυτό, αλλά στην τέταρτη περίοδο καταφέραμε να επιστρέψουμε και τότε τους «χτυπήσαμε», δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είναι ομάδα επικίνδυνη, καθώς έχει αρκετούς παίκτες, τρέχει καλά και προσπαθήσαμε να χαλάσουμε το παιχνίδι τους».

Πίεση υπήρχε στην ομάδα μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα, αλλά η απουσία του Μιλουτίνοφ ίσως να δημιούργησε έξτρα πίεση στον ΜακΛιν. Κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό, το λέει ο ίδιος: «Ξέρετε η πίεση ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα γιατί σε αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε τον Νίκο (Μιλουτίνοφ) και έπρεπε όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Είμαι ευγνώμων που σήμερα μπόρεσε να παίξει ο Μπόγρης και μας βοήθησε ουσιαστικά, ενώ και ο Πρίντεζης βοήθησε καθώς μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις. Είμαι χαρούμενος που πήρε η ομάδα αυτή τη νίκη και δούλεψε καλά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και παίξαμε σκληρά για να έρθει».

Ο Ντέιβις φάνηκε κάποια στιγμή να είναι ο παίκτης που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Είναι από τα σημεία αναφοράς του παιχνιδιού της Ζαλγκίρις Κάουνας άλλωστε. Πώς τον σταμάτησε ο Ολυμπιακός; «Ξέραμε ότι έπρεπε να τον... προβληματίσουμε και να του επιτεθούμε αμέσως και να δυσκολέψουμε τις κινήσεις του, ώστε να τον βγάλουμε έξω από τα νερά του στο παιχνίδι. Όλο αυτό λοιπόν λειτούργησαε καλά. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το κάνουμε και στο δεύτερο ημίχρονο. Πήρε λίγο τα πάνω του στο διάστημα αυτό, αλλά νομίζω ότι η προσέγγιση στο παιχνίδι ήταν ο σωστός τρόπος και να πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βγάζουμε εκτός τους βασικούς τους παίκτες».

Όσο για το γενός πως Μπόγρης και Παπανικολάου αγωνίστηκαν τραυματίες και μάλιστα με δική τους ευθύνη, παρά την αντίθετη εισήγηση του ιατρικού επιτελείου; «Δεν υπάρχουν λέξεις για να το εξήγησει κανείς αυτό. Εννοώ ότι αυτή η θυσία που έκαναν, έδωσαν το 100% για την ομάδα, για τα πλέι οφ. Είναι κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις! Όλοι το εκτιμούν αυτό! Και δεν είναι ότι απλά έπαιξαν, αλλά αγωνίστηκαν δυνατά και έπαιξαν καλά. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού, είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τους εαυτούς τους σε περιόδους κρίσης όπως αυτή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ