17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μακεδονικός: Η «αναγέννηση» ενός «γίγαντα» της Θεσσαλονίκης! (vids+pics)

Ο Μακεδονικός δείχνει, ότι... είναι και πάλι εδώ, με την άνοδό του στη Β' Εθνική επιτέλους να αποτελεί πραγματικότητα και τα όνειρα δικαιολογημένα να είναι πολλά για το δοξασμένο σύλλογο.

Η ιστορία του Μακεδονικού δεν είναι καθόλου τυχαία. Ως δημιούργημα από βιοπαλαιστές πρόσφυγες της Θεσσαλονίκης, εν έτει 1928, αποτέλεσε μία ομάδα με σπουδαίο όραμα εξαρχής, δραστηριοποιούμενη σε ουκ ολίγα αθλήματα. Ένα εξ αυτών, ήταν και το μπάσκετ, στο οποίο έμελλε με τον καιρό να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές για τα όνειρα, καθώς και να έχει στους κόλπους της πολλές σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ.

Η «εκτόξευση» ξεκινά το 1976, όταν αποκτά δικό της ανοικτό γήπεδο στην περιοχή της Ευκαρπίας και, από τότε, για περίπου 30 χρόνια έζησε την απόλυτη καταξίωση. Με παίκτες, σαν τον Μανώλη Παπαμακάριο, τον Κώστα Χαραλαμπίδη, τον Πιτ Μάικλ, τον Νέστορα Κόμματο, τον Παναγιώτη Λιαδέλη, τον Γιώργο Σιγάλα, τον Νίκο Μπουντούρη, τον Αντρέ Χάτσον, τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, τον Φώτη Τακιανό, τον Λευτέρη Κακιούση, τον Κώστα Μπεχλιβάνη, τον Δημήτρη Δέσπο, τον Ουόλτερ Μπέρ, τον Άλβιν Σιμς και πολλούς ακόμη, ή προπονητές όπως ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Σούλης Μαρκόπουλος, άπαντες έβαλαν το «λιθαράκι» τους για να εκπληρωθούν οι επιδιώξεις του αείμνηστου Κώστα Μεσάικου. Η ομάδα της Κοζάνης, τότε, πρωταγωνίστησε στην Α1 κι έφτασε μέχρι τον τελικό του ULEB Cup το 2005, όταν και είχε χάσει από τη Λιέτουβος Ρίτας. Ώσπου...

Κι αυτό το «ώσπου», το τονίζουμε λόγω της ακμής και της παρακμής, που κάθε κατάσταση χαρακτηρίζουν σε αυτή τη ζωή. Και τη δεύτερη, ο Μακεδονικός την έζησε... έντονα στο «πετσί» του από το 2007, όταν υποβιβάστηκε βαθμολογικά στην Α2 και εθελουσίως στη Β' Εθνική. Η «κατρακύλα» δε θα είχε σταματημό, μέχρι να φτάσει στα τοπικά πρωταθλήματα. Εκεί, άλλαξε και πάλι η ρότα του.

Το 2013 η τέταρτη θέση του χαρίζει την άνοδο στη Γ' Εθνική, λόγω ανακατατάξεων, και από τότε «βήμα»-«βήμα» έκανε την πορεία πρωταθλητισμού που επιτάσσει η «βαριά» του φανέλα. Όλα αυτά, ειδικά από τη στιγμή που τη σεζόν 2015-2016, αποφάσισε να πορευτεί στον πάγκο με τον «εκλεκτό» του προέδρου Παύλου Ανδρώνη και της υπόλοιπης φιλόδοξης διοίκησης Δημήτρη Μύθου, ο οποίος νωρίτερα είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του σε Στρατώνι και Ερμή Λαγκαδά. «Με στόχο τον πρωταθλητισμό», ανέφερε η ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας τους το περασμένο καλοκαίρι. Και ναι, η ώρα είχε έρθει...

Έχοντας στις τάξεις του μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στην ιστορία των Β' και Γ' Εθνικής, και ίσως πιο σημαίνουσας για τη Γ', τον Δημήτρη Ντισλή, τον πολύπειρο Σίμο Κουντουρατζόγλου, παίκτες στην ακμή της καριέρας τους, όπως ο Κώστας Πηλακούτας, καθώς και ταλαντούχους αθλητές, προερχόμενοι κυρίως από τις ακαδημίες, όπως ο Γιάννης Χαλάτσης, ο Γιάννης Κασούρας, ο  Θανάσης Κοντσές, ο Κλέων Λύχριδας και ο Γιάννης Κομμάτας, ένα σπουδαίο ταξίδι ξεκίνησε. Και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της χρονιάς, η δικαίωση ήρθε, με την νίκη... νούμερο 20 επί της Ευκαρπίας να χαρίζει και την άνοδο για τη Β' Εθνική.

Πρόκειται για μία κατηγορία, όπου ο Μακεδονικός είχε να παίξει από το 2007, όταν και είχε υποβιβαστεί εκεί εθελουσίως για οικονομικούς λόγους. Και τώρα επιστρέφει, ώστε να υπενθυμίσει πως μία εκ των μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης, είναι δυναμικά παρούσα στα δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ, ελπίζοντας πως με τον καιρό θα κερδίσει και πάλι την «αίγλη» της.

Όπως είχε πει σε παλιότερες δηλώσεις του στο Basketa.gr ο κόουτς Μύθου, άλλωστε, αποτελεί δέος και μόνο το να κοιτάξεις την κορυφή του γηπέδου της ομάδας...

Video Credits: Grspotakia.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ