23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακεδονικός : «Εχθρική διαιτησία, αποφασισμένη να ανακόψει το σερί μας»

Ο Μακεδονικός ηττήθηκε στην έδρα του από τον Λεύκιππο Ξάνθης στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του τετάρτου ομίλου της Β' Εθνικής και έχασε την ευκαιρία να φτάσει στο 7/7.

Οι «πράσινοι» με ανακοίνωση του αναφέρθηκε σε διαιτησία «άλλης εποχής», την οποία χαρακτήρισαν «εχθρική» και «αποφασιμένη» :

«Πρώτη ήττα με διαιτησία άλλης εποχής: Μακεδονικός – Λεύκιππος Ξάνθης 78-86

Την ευκαιρία αλλά και την αντίστοιχη απόδοση για να κάνει το 7X7 είχε το απόγευμα της Κυριακής (28/11) ο Μακεδονικός, υποδεχόμενος τον Λεύκιππο Ξάνθης. Όμως, εκτός από τους αξιόμαχους Ακρίτες, οι «πράσινοι» συνάντησαν και δεύτερο αντίπαλο, μια εχθρική διαιτησία που ήταν ξεκάθαρα αποφασισμένη να ανακόψει το ξέφρενο σερί της ομάδας του Μακεδονικού στον 4ου όμιλο της Β’ Εθικής.

Ο Λεύκιππος ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και, παρά τις σημαντικές απουσίες των δύο center του, Βοϊδατόπουλου και Μανάκα, κατάφερε να πάρει προβάδισμα.

Την απουσία των δύο παραπάνω παικτών φρόντισε να εξισορροπήσουν οι αδιανόητες αποφάσεις των Ξέρα-Μαραμή και Γεωργούλη , «φορτώνοντας» από νωρίς με φάουλ τους Γεωργάκη και Δημητριάδη ώστε τελικά να αποχωρήσουν στην τελευταία περίοδο με πέντε φάουλ. Ίδια κατάληξη στον αγώνα και για τον Γιάννη Φλιάτη, έναν από τους καλύτερους φετινούς παίκτες του συλλόγου, τον οποίο του φόρτωσαν με περισσή ευκολία τέσσερα φάουλ μόλις στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, αποβαλλόμενος τελικά με πέντε στο τρίτο δεκάλεπτο, καταφέρνωντας έτσι να ανακόψουν τον ίδιο αλλά και τον Μακεδονικό όπου με 3 συνεχόμενα τρίποντα του ίδιου, έβαλε την ομάδα του Μακεδονικού μπροστά στο σκορ με δέκα πόντους διαφορά.

Δείχνοντας επιείκεια στις επαφές των παικτών του Λευκίππου αλλά σπουδαία και αντιστρόφως ανάλογη αυστηρότητα στις επαφές των «πρασίνων», καθώς και με τρεις υπερβολικές τεχνικές ποινές (από μία σε Γεωργάκη, Δημητριάδη και μία στον Ντολόπουλο για διαμαρτυρία), οι διαιτητές Ξέρας-Μαραμής και Γεωργούλης, ένα παιχνίδι διαφήμιση για την Β’ Εθνική κατάφεραν και το έφτιαξαν διαφορετικά, επιτρέποντας στον Λεύκιππο να φύγει από την Ευκαρπία με ένα πολύ σπουδαίο «διπλό» και σκορ 78-86.

Ο Α.Σ.Μακεδονικός παρά τα όσα έγινα στην αναμέτρηση συγχαίρει την ομάδα του Λεύκιππου Ξάνθης για την σπουδαία του νίκη και εύχεται καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ