25.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΜακΓκί στο Basketa.gr: “Είχα έξτρα κίνητρο”

"Είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες της σεζόν με τον τρόπο που ήρθε και στη δεδομένη στιγμή, αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι".

Ο Γκάρι ΜακΓκί ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Αρη, στη μεγάλη ανατροπή και τελικά νίκη στο Ρέθυμνο επί των Κρητικών αλλά είχε και ένα κρυφό χαρτί. Μόλις πριν από δύο μέρες η γυναίκα του Μέρι έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδάκι, μια γλυκύτατη κόρη που ήδη έχει μετατρέψει τον θηριώδη σέντερ σε...βούτυρο καθώς λιώνει για την κόρη !

"Φίλε απίστευτο συναίσθημα, δεν περιγράφεται με τίποτε από ότι έχω ζήσει μέχρι τώρα. Δεν βλέπω την ώρα να γυρίσω σπίτι να δω την κόρη μου και σίγουρα αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη κυρίως σε αυτήν, όπως και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν. Αλλαξε προς το καλύτερο η διάθεσή μου όπως και της γυναίκας μου και είμαστε άλλοι άνθρωποι. Εγώ το εισπράττω και στο παρκέ, καθώς νοιώθω να έχω έξτρα κίνητρο. Μου δίνει μεγάλη ενέργεια η έλευση της κόρης μου" παραδέχεται στο Basketa.gr ο...χαζομπαμπάς του Αρη, που με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του στο μεγάλο διπλό στην Κρήτη.

"Επιτέλους κάναμε και εμείς μια ανατροπή. Μας είχε πάρει από κάτω γιατί ενώ δεν παίζαμε άσχημα χάναμε στο τέλος παιχνίδια που νωρίτερα είχαμε πάρει μεγάλες διαφορές μέχρι και 17 πόντους. Εγινε με τον Χολαργό στην έδρα μας, αλλά και κόντρα στην πρώην ομάδα μου την Κύμη. Και με τον Χολαργό χάσαμε με καλάθι στο τέλος, ενώ με την Κύμη διαλυθήκαμε από εκεί που είχαμε τον απόλυτο έλεγχο"  λέει ο 30χρονος σέντερ και παραδέχεται:

"Μας δημιουργήθηκε και ψυχολογικό πρόβλημα είναι βέβαιο. Σχεδόν ξεχάσαμε πως να...νικάμε και μόλις ένα παιχνίδι έφτανε προς το τέλος η πίεση ήταν μεγάλη και αυτό δεν μας επέτρεπε να πάρουμε καθαρές αποφάσεις. Αν δει κανείς το παιχνίδι μας στη Χαλκίδα ιδιαίτερα με την Κύμη, τα λάθη που αρχίζουμε να κάνουμε μετά τη μεγάλη διαφορά που έχουμε πάρει, είναι...παιδικά και όσο περνούσε ο χρόνος κάναμε όλο και περισσότερα".

Ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Καστρίτης είχε πει μετά από αυτό το παιχνίδι ότι εάν έρθει μια νίκη, όλα θα αλλάξουν και ο Γκάρι ΜακΓκί το επιβεβαιώνει: "Μας το είχε πει και στα αποδυτήρια. Στον αγώνα με τον Ηφαιστο κάναμε αυτή την αρχή με τρομερή άμυνα και συγκέντρωση. Απλά και εκεί μόλις φτάσαμε στους 17 πόντους αρχίσαμε τα λάθη, αλλά σταματήσαμε ευτυχώς πριν γυρίσει και αυτό το παιχνίδι. Μόλις τελείωσε και ήρθε η πρώτη νίκη μετά από έξι συνεχόμενες ήττες η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια ήταν εντελώς διαφορετική προς το καλύτερο.

Ετσι βρήκαμε τη δύναμη στο Ρέθυμνο να επιστρέψουμε ακόμα και από το -15 (σ.σ. 0 Αρης έχανε στην τρίτη περίοδο κάποια στιγμή 47-32) και να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Εδώ η ψυχολογία είχε αντιστραφεί υπέρ μας από το προηγούμενο παιχνίδι και λειτούργησε για να αντιδράσουμε και αυτή τη φορά να κάνουμε εμείς την ανατροπή. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο ημίχρονο αλλά και όταν η διαφορά μας ξέφευγε ο κόουτς στο τάιμ άουτ, μας έλεγε να μην βιαζόμαστε και να μην απογοητευόμαστε διότι υπάρχει χρόνος και μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να το πιστεύουμε. Οπως και έγινε τελικά αφού είχαμε καλή ψυχολογία".

Ο Αρης ξέφυγε για τα καλά από την ζώνη του υποβιβασμού (είχε μπει κάτω από αυτήν μετά την ήττα στη Χαλκίδα από την Κύμη) αλλά όπως λέει ο Γκάρι ΜακΓκί κανείς δεν βιάζεται: 

"Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ιδιαίτερα επικεντρωνόμαστε στον επόμενο αγώνα όπως είναι αυτός με το Λαύριο στην έδρα μας. Είναι ένα πολύ κρίσιμο ματς, που πρέπει να πάρουμε. Είναι αδιανόητο για μια τόσο ιστορική ομάδα όπως ο Αρης και μάλιστα με μια από τις πιο "καυτές" έδρες που έχω παίξει ποτέ, να έχουμε φτάσει κάποια στιγμή εφέτος πριν τον αγώνα με τον Ηφαιστο να έχουμε 0/5 νίκες εκεί. Σίγουρα ήμασταν και άτυχοι στο πρόγραμμα παίζοντας με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Αρη, Περιστέρι μεταξύ άλλων σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια αλλά όπως και να το κάνεις η έδρα είναι η δύναμή μας και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. 

Οι φίλαθλοί μας, είχαν δικαιολογημένα παράπονα και αξίζει να κάνεις κάθε θυσία γι' αυτούς και ελπίζω ότι θα τους αποζημιώσουμε και στο επόμενο παιχνίδι".

Οσο για το αν απολαμβάνει περισσότερο ένα καλάθι ή ένα ριμπάουντ, ο σέντερ του Αρη παραδέχεται: "Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα όμως και αυτό μετράει για δύο πόντους, συνεπώς και το να πάρεις ένα κρίσιμο ριμπάουντ που μπορεί τελικά να κρίνει κάτι είναι εξίσου σημαντικό. Απλά οι παίκτες είναι λογικό να απολαμβάνουμε περισσότερο τα καλάθια και μάλιστα τα καρφώματα (γέλια) " !

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ