25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ανανεωμένη και σοβαρή (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ που φέτος πραγματοποιεί την πιο σοβαρή της προσπάθεια από το 2014 κι έπειτα.

Πριν τρία χρόνια η «ομάδα του Λαού» ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, έχοντας στον πάγκο της τον Ντέιβιντ Μπλατ. Από τότε άλλαξαν πολλά, σχεδόν όλα δηλαδή και οι επόμενες σεζόν κύλησαν άσχημα, με αποκορύφωμα την περσινή όταν έγιναν τέσσερις αλλαγές προπονητών και οι Ισραηλινοί δεν κατάφεραν να κατακτήσουν ούτε το εγχώριο πρωτάθλημα. Με ρεκόρ 8-6 βρίσκονται εντός οκτάδας με βλέψεις για πιο ψηλά, ενώ ο Νέβεν Σπάχια έχει βάλει τη δική του… σφραγίδα. Το δυσάρεστο για τον Κροάτη είναι ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του για σημαντικό χρονικό διάστημα τον Ντεσόν Τόμας ο οποίος τραυματίστηκε.

Τα... highlights

Δύο είναι οι πολύ σπουδαίες νίκες που έχει πανηγυρίσει μέχρι τώρα η Μακάμπι. Η πρώτη ήρθε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής και η δεύτερη στην 14η «στροφή», όταν υπέταξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε με 82-73. Ιδιαίτερη αξία είχαν τόσο το «διπλό» της πρεμιέρας μέσα στη Βαυαρία επί της Μπάμπεργκ, αλλά κι αυτό στη Ρωσία επί της Χίμκι. Κι αυτό διότι μακριά από το Τελ Αβίβ, οι Ισραηλινοί δεν πείθουν με την απόδοσή τους.

Το αστέρι

Δύο είναι τα «βαριά» χαρτιά της Μακάμπι φέτος και παράλληλα οι βασικές αιτίες της ανεβασμένης απόδοσης του συλλόγου. Ο λόγος για τον Πιερ Τζάκσον και τον Νόρις Κόουλ. Ο πρώτος προσφέρει 14,4 πόντους ανά αγώνα και είναι ο πρώτος σκόρερ, ενώ ο δεύτερος, μετά από σημαντική θητεία στο ΝΒΑ έρχεται από τον πάγκο για να αλλάζει τη ροή των αναμετρήσεων. Σε 25 λεπτά πετυχαίνει 13,9 πόντους.

Η εκτίμηση

Όλα δείχνουν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Μακάμπι θα βρεθεί ξανά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, μετά την περσινή της απουσία. Μία θέση στην τετράδα θα συνιστά μεγάλη έκπληξη, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσει μεταξύ της πέμπτης και της όγδοης θέσης.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ