17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μακάμπι-Ούνικς 74-85: «Aπόδραση» με Μπράουν(pics,vids)

Η Ούνικς έμεινε κοντά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αιφνιδίασε την Μακάμπι στο 4ο δεκάλεπτο και πήρε ένα σημαντικό διπλό μέσα στο Τελ Αβίβ με 74-85. Ο Λορένζο Μπράουν ήταν εντυπωσιακός είχε 26 πόντους και 6 τελικές πάσες, ενώ ο Μάριο Χεζόνια(14 πόντους) έδωσε σημαντικές λύσεις στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο, καθώς πέτυχε 9 κρίσιμους πόντους. Στους γηπεδούχους, οι οποίοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, στοίχησαν τα πολλά λάθη και η αδυναμία να παίξουν καλή άμυνα, σημαντικός ήταν ο Σκότι Ουίλμπεκιν με 18 πόντους.Πλέον οι Ισραηλινοί έχουν ένα σερί τεσσάρων ηττών,που τους οδηγεί εκτός 8αδας αυτή τη στιγμή(7-7) ενώ η ομάδα του Καζάν είναι στο 8-6 και αναριχήθηκε στην 6η θέση. 

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην αναμέτρηση αρκετά διαβασμένες. Επίσης είχαμε αρκετά γρήγορο ρυθμό γεγονός που βοήθησε τις επιθέσεις. Κανένας από τους δύο δεν ξέφυγε στο σκορ,ενώ ο Σκότι Ουίλμπεκιν είχε ήδη δέκα πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο,με την Ούνικς τελικά να κλείνει την πρώτη περίοδο προηγούμενη για δύο με το σκορ στο 24-26. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, με τις δύο ομάδες να πάνε χέρι-χέρι. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ανέλαβε ο Λόρένζο Μπράουν με 10 πόντους, ενώ βοήθησε και στην οργάνωση με 4 τελικές πάσες.Επίσης αξιοπρόσεκτο ήταν το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί σούταραν είκοσι βολές στο ημίχρονο(16/20) αλλά είχαν και 9 λάθη. Κάπως έτσι λοιπόν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ισόπαλες με το σκορ στο 43-43. Στην επανάληψη δεν είχαμε κάποια μεγάλη αλλαγή, με τις δύο ομάδες να εφαρμόζουν ότι έκαναν καλά στο πρώτο ημίχρονο. Η Μακάμπι συνέχισε να «χτυπάει» στο ζωγραφιστό παίρνοντας βολές, ενώ η Ούνικς έβρισκε λύσεις κυρίως με τους Λορένζο Μπράουν και Κάναν. Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα με το σκορ στο 66-63. Φοβερό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι Ρώσοι στο τέταρτο δεκάλεπτο, με ένα 11-1 σερί(67-74) να βάζει τις βάσεις για τη νίκη. Σε αυτό το διάστημα ο Μάριο Χεζόνια πέτυχε 7 πόντους. Έπειτα η Ούνικς έλεγξε την αναμέτρηση,απέφυγε τα λάθη και με δύο καλάθια του πρωταγωνιστή Μπράουν και ένα τρίποντο του Κάναν εξασφάλισε το μεγάλο διπλό στην Menora Mivtachim Arena. 

  

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης φόργουορντ βοήθησε τα μέγιστα στην νίκη της ομάδας του, καθώς στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο σημείωσε εννιά πόντους και με αυτό τον τρόπο έδωσε τις βοήθειες που χρειαζόταν ο Λορένζο Μπράουν. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι παρόλο που εκτέλεσε 28 βολές και κυριάρχησε στα ριμπάουντ (32-24),έχασε την αναμέτρηση διότι υπέπεσε σε 17 λάθη. Επίσης οι Ρώσοι σούταραν καλά από το τρίποντο (9/22) και είχαν 58% στα δίποντα δείγμα της αδυναμίας των γηπεδούχων να τους αντιμετωπίσουν στην άμυνα. 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ