20.3 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μακάμπι-Μπαρτσελόνα 85-68: Στάση… Τελ Αβίβ για την Μπαρτσελόνα! (pic-vids)

Με άμυνα από... ατσάλι, η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, υποχρέωσε την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στην πρώτη της ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα με 85-68. «Γεμάτη» εμφάνιση από τον Νάναλι (17π.), ξεχώρισε και ο Ουίλμπεκιν (16π., 5ασ.).

Η Μπαρτσελόνα μετρούσε έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή διοργάνωση, όμως η εκπληκτική Μακάμπι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των Καταλανών και μάλιστα με το εμφατικό 85-68.

Με άμυνα για... σεμινάριο, οι γηπεδούχοι κράτησαν τους Καταλανούς στους 68 πόντους, ενώ επιθετικά με ενέργεια και καλές επιλογές, πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση. Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους από την άλλη, είχε αρκετά κενά διαστήματα και παρουσίασε αδυναμίες στην άμυνα, τις οποίες η Μακάμπι δεν άφησε ανεκμετάλλευτες. 

Από τους νικητές οι Νάναλι (17π), Ουίλμπεκιν (16π) και Ρέινολντς (10π) ήταν σε εξαιρετική μέρα, ενώ από την Μπαρτσελόνα ο Χίγκινς με 20 πόντους ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη προσπάθεια μαζί με τον Μίροτιτς (17π), αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Μακάμπι να βρίσκεται μπροστά στο σκορ και τη Μπαρτσελόνα να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής (13-12), όμως από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και έπειτα οι γηπεδούχοι πάτησαν... γκάζι και με ένα επιμέρους σκορ 18-6 έφτασαν στο +13 (31-18). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μακάμπι με καλές επιλογές στην επίθεση αλλά και συγκέντρωση στην άμυνα κρατούσε τα ηνία της αναμέτρησης και διεύρυνε το προβάδισμα της, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα τα έβρισκε... σκούρα και εξ' αιτίας των αρκετών λαθών της δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ (56-36).

Με τον Μίροτιτς να αναλαμβάνει δράση, αλλά και πολύ καλή άμυνα οι Καταλανοί στο τρίτο δεκάλεπτο παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι και κατάφεραν να μειώσουν στους 11 πόντους, δεχόμενοι μόλις 9 πόντους σε ολόκληρη την τρίτη περίοδο (65-54). Νάναλι και Ουίλμπεκιν έδωσαν λύσεις στη Μακάμπι, με το ρυθμό να έχει πέσει στο παιχνίδι και τον Καλάθη να κάνει τη δική του προσπάθεια για να ξαναβάλει τη Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι αλλά να μην έχει... συμπαραστάτες (74-58). Ένα ξέσπασμα της Μακάμπι στα τελευταία λεπτά, της έδωσε... αέρα 18 πόντων (83-65) και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα των Καταλανών για ανατροπή, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη με 85-68.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: 83.3 πόντους πετυχαίνει κατά μέσο όρο η Μπαρτσελόνα, όμως η Μακάμπι κατάφερε την «κράτησε» στους 68, ενώ παράλληλα ξεπέρασε κατά 10 πόντους τον δικό της μέσο όρο.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Τζέιμς Νάναλι με 17 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ο οποίος έδωσε μεγάλη ενέργεια στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και πολλές φορές «παρέσυρε» και τους συμπαίκτες του.

Δείτε τα στατιστικά εδώ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ