23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μακάμπι… η εξιλέωση! (vid+pic)

Πρωταθλήτρια Ισραήλ είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά από τρία χρόνια, «συντρίβοντας» στον τελικό με 95-75 την Χάποελ Χολόν, για να ξεκινήσουν άπαντες να «ξεσπούν» σε πανηγυρισμούς.

Τρία χρόνια χωρίς την κούπα του πρωταθλητή Ισραήλ για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι σαν... αιώνας. Η μία αποτυχία, μετά την άλλη, δημιουργούσε εσωστρέφεια, αλλαγές επί αλλαγών και απογοητεύσεις χωρίς προηγούμενο, αν υπολογίσουμε και τις κακές πορείες στην Ευρωλίγκα, μετά την κατάκτησή της το 2014 στο Μιλάνο. Η «ομάδα του λαού», όμως, κέρδισε τη λύτρωσή της, κυριαρχώντας υπό τις οδηγίες του Νέβεν Σπάχια στο Final Four στο σπίτι της, το «Γιαντ Ελιάου», με το 95-75 επί της Χάποελ Χολόν στον τελικό να αποτελεί πια ιστορική στιγμή.

Το μάτι των παικτών της Μακάμπι... γυάλιζε από την αρχή, για να προηγηθούν με 28-17 στην πρώτη περίοδο και από πολύ νωρίς να βάλουν τις βάσεις για το θρίαμβο στο παιχνίδι. Η Χάποελ προσπάθησε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος της αντιπάλου της. Το αποτέλεσμα, ήταν αυτό το εμφατικό +20, με το οποίο η Μακάμπι επέστρεψε στους τίτλους, με τον Άλεξ Τάιους να αποτελεί τον MVP του Final Four. Ο Αμερικανός είχε και double double 10 πόντων με 15 ριμπάουντ στον τελικό, με τον ΝτιΆντρε Κέιν να έχει επίσης double double με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ με 15 πόντους ήταν ο Μάικλ Ρολ. Στην αντίπερα όχθη, ο Τέρελ Χάλογουεϊ σημείωσε 20 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ