22.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μακάμπι-Ζάλγκιρις 76-62:Την «βύθισε» ο Ντέρικ Γουίλιαμς(pics,vids)

Σε μια αναμέτρηση με φρενήρη ρυθμό και απο τις δύο ομάδες, η Μακάμπι ήταν αυτή που έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και επικράτησε της Ζάγκιρις με 76-62 στην Menora Mivtachim Arena.Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ντέρικ Γουίλιαμς (17 πόντους 7 ριμπάουντ) που προσέφερε και θέαμα. Αξιος συμπαραστάτης του ο Τζέιμς Νάναλι με 15 πόντους,η κυριαρχία της Μακάμπι στο ζωγραφιστό της έδωσε την 3η νίκη σε 4 εντός έδρας αγώνες.  Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Αρτούρας Μιλάκνις με 17 πόντους (5 τριπ.) με τους Λιθουανούς πλέον, ακόμα να μην έχουν νίκη στη διοργάνωση με ρεκόρ 0-6.

Με την ώθηση του κόσμου της και τους αιφνιδιασμούς της, η Μακάμπι έτρεξε ένα σερί 14-2 στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης.Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα όμως, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια ενώ έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +4 με σκορ 16-20. Μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα ο Αρτούρας Μιλάκνις είχε 11 πόντους. Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν πάλι το ρυθμό τους, με τον Ντέρικ Γουίλιαμς να επιτίθεται κατά μέτωπο το καλάθι της Ζάλγκιρις (11 πόντους 1ο ημ.) πήραν πάλι τα ηνία του αγώνα. Κάπως έτσι λοιπόν, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Μακάμπι να προηγείται 39-30. Με την ίδια διάθεση μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισραηλινοί, με σκοπό να καθαρίσουν τον αγώνα. Ο Γουίλιαμς συνέχισε απο εκεί που σταμάτησε και με τη βοήθεια του Κίναν Έβανς αύξησαν τη διαφορά στους 12 κλείνοντας την τρίτη περίοδο με σκορ 58-46. Στην τέταρτη περίοδο η Μακάμπι έλεγξε τον ρυθμό, μην επιτρέποντας στη Ζαλγκίρις να ξαναγυρίσει τον αγώνα όπως έκανε στο τέλος της πρώτης. Στην εξίσωση άρχισε να μπαίνει και ο Τζέιμς Νάναλι και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το ρόζ φύλλο αγώνα με το τελικό 76-62.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Αναμφίβολα ο Ντέρικ Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός φόργουορντ σκόραρε με όλους τους πιθανούς τρόπους, βρήκε διαδρόμους προς το καλάθι της Ζάλγκιρις, ενώ βοήθησε και στον τομέα των ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο ζωγραφιστό σούταραν με 52% στα δίποντα, εκμεταλλεύτηκαν τα 14 λάθη των Λιθουανών και κάπως έτσι ξεπέρασαν την αστοχία τους στα τρίποντα καθώς είχαν μόλις 4/19.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ