33.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μακάμπι-Ερ.Αστέρας 63-75: Την εξέθεσε στο σπίτι της (pic, vids)

Ότι δεν έκανε πριν μία εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη χάνοντας στα σημεία από τη Φενέρμπαχτσε, το έκανε απόψε ο Ερυθρός Αστέρας στο Τελ Αβίβ, για τη 2η αγωνιστική της Euroleague. Έπαιξε τη Μακάμπι «σαν τη γάτα με το ποντίκι», με παιχνίδι κυριαρχίας για 40 λεπτά. Έτσι έφτασε με άνεση στην επικράτηση με 75-63.

 


Η πρώτη περίοδος ήταν ενδεικτική των προθέσεων της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς. Μέσα από την άμυνα της απέκτησε ψυχολογία και έβαζε λεπτό με το λεπτό μεγαλύτερη πίεση στη Μακάμπι, από αυτή που τελικά μπορούσε να διαχειριστεί.

 

 


Ο Ερυθρός Αστέρας έπιασε στον ύπνο τη Μακάμπι προηγούμενος με 10-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά και 16-7 στο 7’, εκμεταλλευόμενος τα οχτώ λάθη που πρόλαβαν να κάνουν οι γηπεδούχοι. Το double-score της πρώτης περιόδου τα «λέει» όλα (10-20) ενώ στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 15 (13-28). Ουίλμπεκιν και Καλογιάρο προσπαθούσαν να κρατήσουν τη Μακάμπι στο παιχνίδι, αλλά οι Σέρβοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι για να κλείσει το ημίχρονο με τη διαφορά στους οχτώ (27-35).

 


Μέσα από την τρίτη περίοδο όχι μόνο δεν προέκυψε αντίδραση από τη Μακάμπι αλλά ο Ερυθρός Αστέρας εδραίωσε την κυριαρχία του. Έκανε επιμέρους σκορ 19-10 και έτσι στο 30’ η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν στους 17 (37-54) και η τελευταία περίοδος μετατράπηκε σε μαρτύριο για τη Μακάμπι που βρέθηκε στο -21 στα μισά της (46-67). Το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια, ήταν να μαζέψει τη διαφορά.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Νέιτ Ουόλτερς επέστρεψε ως αντίπαλος της Μακάμπι –πριν το τζάμπολ τιμήθηκε από τους Ισραηλινούς- αλλά δεν έδειξε καθόλου επηρεασμένος συμβάλλοντας σημαντικά στη νίκη του Ερυθρού Αστέρα. Είχε συμμετοχή σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού με 17 πόντους, τρία ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ερυθρός Αστέρας εκτέλεσε πολύ καλύτερα από μέση και κοντινή απόσταση, με ένα ποσοστό σχεδόν κατά 22% υψηλότερο στα δίποντα. Το 58% για ένα εκτός έδρας παιχνίδι ήταν το θεμέλιο της νίκης των Σέρβων, την ώρα που η Μακάμπι δεν έφτασε καν το 37%.

 


Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Maccabi, euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ