22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μαζί Κοκόσκοφ – Ντόντσιτς στο ΝΒΑ; Μην είστε σίγουροι…

Οι περισσότεροι, όταν είδαμε πως το Νούμερο 1 του φετινού ντραφτ στο ΝΒΑ θα πάει στους Φίνιξ Σανς, κάναμε τον συνειρμό άμεσα: Φίνιξ - Νούμερο 1 - Ιγκόρ Κοκόσκοφ - Λούκα Ντόντσιτς. Μόνο που τα πράγματα, ως συνήθως, δεν είναι και τόσο απλά.

Οι Σανς μπορεί να έχουν την πρώτη επιλογή, ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να είναι υποψήφιος για το νούμερο 1 και ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ να τον γνωρίζει καλά και να τον θέλει (έχει ήδη δηλώσει πως θα ταίριαζε τέλεια στην ομάδα), καθώς μαζί έφτασαν στο θαύμα της κατάκτησης του τίτλου στο Ευρωμπάσκετ 2018 με την Εθνική Σλοβενίας, αλλά τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν διαφορετικά. Κι αυτό έδειξε η δήλωση του γενικού διευθυντή των Σανς, Ράιαν ΜακΝτόνο στο ESPN: "Είμαστε ανοιχτοί στο να προχωρήσουμε σε ανταλλαγή της νούμερο 1 επιλογής. Εννοείται πως πλησιάζοντας η μέρα της επιλογής θα έχουμε περισσότερα στοιχεία από ότι έχουμε τώρα θα έχουμε εξετάσει όλες τις πιθανότητες, ενώ θα δούμε πολλούς παίκτες μέσα από τα work outs, τα ιατρικά τεστ, αλλά και τις συνεντεύξεις που θα κάνουμε. Υπάρχουν κάποιοι βετεράνοι παίκτες σε άλλες ομάδες για τους οποίους ίσως προχωρήσουμε σε ανταλλαγή, αλλά είναι κάτι που θα δούμε. Έχουμε έναν δύσκολο μήνα μπροστά μας".

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι οι Σέλτικς αντάλλαξαν το νούμερο 1 για το νούμερο 3 και μια μελλοντική επιλογή που τους έφερε τον Τζέισον Τέιτουμ, τον οποίο είχαν αξιολογήσει έτσι κι αλλιώς ως το καλύτερο που θα μπορούσαν να αποκτήσουν στο ντραφτ. Και σίγουρα δεν έπεσαν έξω! Ο ΜακΝτόνοχ όμως κάνει λόγο για βετεράνους και όχι για κάποια "επένδυση" σε νεαρό παίκτη.

Μπορεί να φαίνεται παράλογο όλο αυτό σε μια πρώτη ανάγνωση, αλλά το θέμα είναι πως στο Φίνιξ υπάρχουν ήδη αρκετοί νέοι παίκτες που θέλουν να τους δουν να εξελίσσονται όπως ο Ντέβιν Μπούκερ, αλλά και οι Τζος Τζάκσον, Τι Τζέι Ουόρεν, Έλφριντ Πέιτον, Ντράγκαν Μπέντερ... Το να προσθέσουν έναν ακόμη 19χρονο που μπορεί να μην εξελιχθεί όπως περιμένουν (ναι, ακόμη κι αν μιλάμε για τον Λούκα Ντόντσιτς, δίπλα σε έναν από τους μέντορές του, τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ) μπορεί να τους πάει πίσω για αρκετό καιρό. Οπότε ένας βετεράνος ίσως να είναι η λύση. Τι θα αποφασίσουν; Οι απαντήσεις στις 25 Ιουνίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ