29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Μαγκουνής: “Για το όνομα, την Ιστορία, τους φίλους του Περιστερίου”

Το Περιστέρι εξασφάλισε την επιστροφή του στην Α2 και ο Σπύρος Μαγκουνής μιλάει στο basketa.gr για μια ομάδα που χτίστηκε για ανέβει κατηγορία! Απλά, ξεκάθαρα, κατανοητά…

Μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων, το Περιστέρι μετράει δύο υποβιβασμούς και ισάριθμες ανόδους. Τον Απρίλιο του 2013, υστερώντας στην τριπλή ισοβαθμία με Πανελευσινιακό και Ηλυσιακό, “αποχαιρετάει” την Basket League και λόγω χρεών… προσπερνάει μία κατηγορία και παίζει στην Β΄Εθνική. Μένει δύο χρόνια εκεί και τον Μάιο του 2015 πανηγυρίζει την επιστροφή του στην Α2. Ότι δηλαδή έκανε και τώρα. Αφού βρέθηκε να αγωνίζεται (ξανά) στο τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, η ομάδα των δυτικών προαστίων εξασφάλισε την συμμετοχή της στο δεύτερο και ο Σπύρος Μαγκουνής εξηγεί στο basketa.gr πως αυτός και οι συμπαίκτες του έφτασαν στην επιτυχία. Ξεκαθαρίζει πως… βεντετιλίκια ουδέποτε υπήρξαν και λέει ένα μεγάλο “μπράβο” στον Νίκο Καραγιάννη!  

-Με το ρόστερ που διαθέτει το Περιστέρι, με παίκτες που θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές σε ομάδες της Α2, η άνοδος έμοιαζε δεδομένη;

“Η ομάδα φτιάχτηκε για να ανέβει την κατηγορία γρήγορα. Για την ακρίβεια, όχι μόνο για να επιστρέψει στην Α2 αλλά να το κάνει κι ως πρωταθλήτρια. Καταφέραμε και πετύχαμε τον ένας μας στόχο, τον πιο βασικό. Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, θα διεκδικήσουμε τον δεύτερο αν και δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία. Στο Περιστέρι όμως είμαστε και παίζουμε για το όνομα της ομάδας, την Ιστορία της, τους οπαδούς της”. 

-Λόγω του ονόματος, λόγω της Ιστορίας που “κουβαλάει” το Περιστέρι, αγχωθήκατε προκειμένου να φτάσετε στον στόχο σας;

“Πολλές φορές. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα υποτιμώντας τους αντιπάλους και το επίπεδο της κατηγορίας. Γι’ αυτό και στις αρχές το πληρώσαμε. Όταν όμως καταλάβαμε που βρισκόμαστε, τα πάντα αλλάξαν. Το ότι παίζουμε στο Περιστέρι, δεν σήμαινε πως θα παίρναμε τα παιχνίδια απλά φορώντας την φανέλα του. Σοβαρευτήκαμε, κάναμε εξαιρετικό δεύτερο γύρο και γι’ αυτό είμαστε αήττητοι. Έτσι θέλουμε και να τελειώσουμε!”

-Τώρα που το παίζετε στην Β’ Εθνική, ή ακόμα και πέρυσι που το Περιστέρι ήταν στην Α2, έχει χάσει την αίγλη του;

“Σε όποια κατηγορία και να παίζει το Περιστέρι, θα είναι πάντα μεγάλη ομάδα. Δηλαδή η ΑΕΚ ή ο Πανιώνιος που έφτασαν μέχρι την Β’ Εθνική, δεν είναι ιστορικοί σύλλογοι; Δεν είναι μεγάλες ομάδες; Το Περιστέρι έχει μια πορεία στον χώρο, διαθέτει μπασκετικό κοινό, έχει μια διοίκηση που είναι χρόνια και προσπαθεί για το καλύτερο. Δεν βρέθηκαν οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, ξαφνικά στην ομάδα. Βέβαια, οι δυσκολίες των καιρών και κάποια λάθη συνηγόρησαν έτσι ώστε ο σύλλογος να βρεθεί στην Β’ Εθνική αλλά πλέον υπάρχει η γνώση έτσι ώστε, και τα λάθη να αποφευχθούν και το Περιστέρι να ανέβει με σωστά βήματα στην Α1”. 

-Στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες, όπως εσύ, ο Μάντζαρης, ο Πολυτάρχου και ο Παππάς που έχουν αγωνιστεί στην Α1. Το γεγονός πως όλοι αυτοί βρεθήκατε σε μια ομάδα, επηρρέασε καθόλου την λειτουργία της ομάδας; Ή για να το πω πιο απλά, υπήρχαν… βεντετιλίκια; 

“Στην ομάδα υπάρχουν προσωπικότητες που ξέρουν τι θέλουν και το πιο σημαντικό, ξέρουν για ποιον παίζουν. Δεν υπάρχει το “εγώ” στο Περιστέρι. Κανείς μας δεν ήρθε για να εκμεταλλευτεί το όνομα του συλλόγου για να κερδίσει μια μεταγραφή. Άλλωστε, οι περισσότεροι “πέσαμε” μία κατηγορία. Ο Αντώνης (σ.σ. Μάντζαρης), ο Μιχάλης (σ.σ. Πολυτάρχου) κι άλλα παιδιά μαζευτήκαμε για ένα σκοπό, για να ανέβουμε μία κατηγορία. Δεν σου κρύβω πως πιεστήκαμε αλλά οι περισσότεροι από μας έχουμε μάθει με αυτόν τον τρόπο. Το αποτέλεσμα δικαιώνει άπαντες”. 

-Τι μερίδιο επιτυχίας αναλογεί στον Νίκο Καραγιάννη;

“Το μεγαλύτερο. Να σου πω κάτι. Όσο καλή ομάδα και να φτιάξεις, όσους παικταράδες και να φέρεις, αν ο προπονητής σου δεν… σκαμπάζει, θα αποτύχεις. Είναι μαθηματικά βέβαιο. Ο κόουτς Καραγιάννης δεν είναι από αυτούς. Μας έχει βοηθήσει και όλοι μαζί την ομάδα. Από την πίτα της επιτυχίας, πρέπει να πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι. Το αξίζει!” 

-Ο κόσμος έρχεται; 

“Έρχεται! Με βάση τα μεγέθη, την κατηγορία αλλά κυρίως τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος, στο γήπεδο έρχεται αρκετός κόσμος να μας δει. Θα θέλαμε να γεμίζει απ’ άκρη σ’ άκρη όπως γινόταν στο παρελθόν αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Θσ γίνει κι αυτό, είμαι σίγουρος. Όπως σίγουρος είμαι πως το Περιστέρι θα μπει άμεσα σε τροχιά πρωταθλητισμού στην Α1”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ