19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μίτσελ: “Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχουν συμπτώματα”

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν ο δεύτερος παίκτης του ΝΒΑ που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και από τους πλέον γνωστούς ασθενείς -πλέον- παγκοσμίως. Ο άσος των Γιούτα Τζαζ μίλησε για την εμπειρία του και υπογράμμισε το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει με τον COVID-19. Πως δεν κανείς δεν καταλαβαίνει πως είσαι άρρωστος. Δείτε τι είπε μιλώντας στο "Good Morning America" του ABC:

ν δεν ήμουν γνωστός, θα μπορούσα να κυκλοφορήσω έξω στο δρόμο και να μην ξέρει κανείς πως έχω πρόβλημα, πως έχω νοσήσει. Δεν έχω συμπτώματα. Νομίζω πως αυτό είναι αυτό που φοβίζει περισσότερο από όλα με τον συγκεκριμένο ιό. Δείχνεις μια χαρά και δεν ξέρεις καν ποιοι μπορεί να το έχουν και να το φέρουν σπίτι σου. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Αν μου έλεγες αύριο να παίξω μια σειρά επτά αγώνων σε πλέι οφ θα σου έλεγα πως μπορώ".

Ο Μίτσελ ζήτησε από τους πάντες να μείνουν σπίτι τους, εξηγώντας όσο καλύτερα μπορεί από τη δική του εμπειρία, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορονοϊό και το βασικό χαρακτηριστικό που τον μετέτρεψε σε πανδημία. O ιός ξέρει καλά πως να κρυφτεί και είναι τον κάνει πιο επικίνδυνο.

Ο 23χρονος αστέρας του ΝΒΑ ρωτήθηκε και για τη σχέση του με τον Ρούντι Γκομπέρ, καθώς αυτός φέρεται να τον "κόλλησε" τον κορονοϊό: "Χρειάστηκε λίγος χρόνος να ηρεμήσω κι εγώ ο ίδιος, να διαβάσω τι έλεγε, να ακούσω πραγματικά τι είπε και χαίρομαι που είναι καλά. Χαίρομαι που είμαστε και οι δύο καλά και που κανένας άλλος από την ομάδα δεν έχει συμπτώματα. Ευτυχώς ούτε αυτός, ούτε εγώ έχουμε παιδιά στο σπίτι. Έχω συμπαίκτες που έχουν παιδιά, οπότε χαίρομαι που περιορίστηκε σε εμάς".

Ο Μίτσελ ακόμη και από την καραντίνα στην οποία βρίσκεται, βρήκε τρόπο να βοηθήσει άλλους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. "Δουλεύω με τη Salt Lake Granite School District που αφορά 88-90 σχολεία και 66.000 παιδιά. Προσπαθούμε να παρέχουμε γεύματα γι' αυτά τα παιδιά, καθώς η περιοχή αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα γενικότερα. Οι γονείς μπορεί να μην έχουν χρήματα να δώσουν για να παρέχουν στα παιδιά τους τα γεύματα που λογικά θα είχαν στο σχολείο. Θα πρέπει να είναι τρομακτική αυτή η προοπτική για έναν γονιό. Θέλω να ξέρω πως κάποιοι σαν εμένα, που μπορούμε, είμαστε εδώ γι' αυτούς".

Πώς περνάει την ώρα του ο ίδιος; "Κάνω πράγαμτα... Παίζω video games, βλέπω ταινέις, αλλά και παλιότερους αγώνες δικούς μου και γενικότερα. Αλλά μου λείπει το παιχνίδι, μου λείπει να παίζω μπροστά σε κόσμο και μπροστά στους καλύτερους φιλάθλους του κόσμου στο ΝΒΑ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ