17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μίτσελ-Μάρεϊ σαν να λέμε Ουέστ-Χάβλιτσεκ (pics, vids)

Παρότι κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε «ιερόσυλοι», η προσπάθεια σύγκρισης του Ντόνοβαν Μίτσελ και του Τζαμάλ Μάρεϊ με τον Τζέρι Ουέστ και τον Τζον Χάβλιτσεκ δεν είναι αστήριχτη. Αντιθέτως οι αριθμοί και οι εξόχως «αριθμολάγνοι» Αμερικανοί ανέδειξαν ένα γεγονός που είναι όντως εντυπωσιακό.

 


Μέσα από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά των Νάγετκς με τους Τζαζ στην οποία σημειώθηκε για μόλις 12η φορά ανατροπή του 1-3, αναδείχτηκε η τρομερή αναμέτρηση του Ντόνοβαν Μίτσελ και του Τζαμάλ Μάρεϊ που σημείωσαν αθροιστικά 475 πόντους για να σημειώσουν τη μεγαλύτερη, σχετική επίδοση στην ιστορία των πλέι οφ του ΝΒΑ! Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των Ουέστ και Χάβλιτσεκ που είχαν συνολικά 463 πόντους στη σειρά των τελικών του 1969!

 

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Οι ηγέτες των Νάγκετς και των Τζαζ, είχαν μέσο όρο 30+ πόντων με 50+% εντός παιδιάς, κάτι που έγινε για πρώτη φορά σε σειρά πλέι οφ μετά τους τελικούς του 2017, όταν το κατάφεραν ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ.

 

Θέλετε και κάτι ακόμη; Ο Ντόνοβαν Μίτσελ τελείωσε τη σειρά με 33 εύστοχα τρίποντα και σημείωσε νέο ρεκόρ ενώ ο Τζαμάλ Μάρεϊ με 32, ισοφάρισε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση που σημείωσε δύο φορές ο Στεφ Κάρι στους τελικούς της Δύσης και στους τελικούς του 2016.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ