13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μίτσελ: «Έχω βαρεθεί να φοβάμαι» (vid)

Τα μηνύματα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας κυριάρχησαν στην Disney World του Ορλάντο, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του ΝΒΑ που διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η φράση «Black lives matter» αποτυπώθηκε στα μπλουζάκια των παικτών που φόρεσαν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, αλλά και στο παρκέ, ενώ ο Ντόνοβαν Μίτσελ προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση, φέρνοντας μαζί του στο γήπεδο ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Πάνω του, μάλιστα, είχε γράψει όλα τα ονόματα Αφροαμερικανών θυμάτων από αστυνομικούς.

Όταν στο τέλος της αναμέτρησης των «μορμόνων» με τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς ρωτήθηκε σχετικά, από δημοσιογράφους, απάντησε: «Εδώ υπάρχουν όλοι όσοι πέθαναν από αστυνομική βία. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχεις ή πόσο διάσημος είσαι, είμαστε Αφροαμερικανοί, αυτοί είμαστε. Δεν έχει σημασία το επάγγελμά σου, το όνομά σου. Είμαστε κουρασμένοι να βλέπουμε αυτήν την κατάσταση, κουρασμένοι, κουρασμένοι. Ήθελα να το κάνω αυτό, έχω κουραστεί να φοβάμαι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ