21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Μίτροβιτς: «Προτιμούσα την ΑΕΚ για αντίπαλο στον τελικό» (pics)

Την ατμόσφαιρα του «καυτού» ΟΑΚΑ ετοιμάζεται να ζήσει ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, στον τελικό του φετινού Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Μονακό.

Ο προπονητής της Μονακό μίλησε για την πρόκρισή τους απέναντι στη Λούντβιγκσμπουργκ και το μεγάλο τελικό με την «Ένωση» που θα ακολουθήσει την Κυριακή (06/05, 20.30) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και παραδέχθηκε πως ήθελε τους «κιτρινόμαυρους» για αντίπαλο στο καταληκτικό παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης.

  

Αρχικά, αναφέρθηκε στον ημιτελικό με το γερμανικό συγκρότημα, αλλά και την τρομερή ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ: «Τις τελευταίες δέκα ημέρες είχαμε υποχρεώσεις στη Γαλλία. Προετοιμαστήκαμε κυρίως για τη Λούντβιγκσμπουργκ. Το μυαλό μας ήταν στο Φάιναλ Φορ, αλλά ο ημιτελικός θεωρώ ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας για εμάς. Για την ΑΕΚ έχουμε μόνο μία ημέρα. Είδαμε βίντεο σήμερα (05/05). Έχουμε προπόνηση και αύριο (06/05). Θα αναλύσουμε όσο μπορούμε την ΑΕΚ. Νομίζω ότι όλα τα κομμάτια του τελικού είναι σημαντικά, αλλά το σημαντικότερο είναι πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες σε μια ατμόσφαιρα ακόμα πιο έντονη από τη χθεσινή (04/05). Οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να μη χάσουν τη ψυχραιμία τους, αλλά να είναι παθιασμένοι στο παρκέ».

 

Για το εάν η ομάδα από το πριγκιπάτο αισθάνεται πίεση, για την κατάκτηση του τροπαίου φέτος στο BCL, εξήγησε: «Δεν θεωρώ ότι η ομάδα μου έχει κάποια πίεση για τον τελικό. Χθες (04/05) είχαμε όλοι πίεση, αλλά αύριο (06/05) πάμε με καθαρό μυαλό. Η ΑΕΚ απέδειξε φέτος, όπως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, ότι μπορεί να καταφέρει. Έχει έμπειρο κόουτς. Παίξαμε κι εμείς σε μερικούς τελικούς φέτος στη Γαλλία. Προτιμούσα την ΑΕΚ για αντίπαλο στον τελικό. Θέλουμε πάρα πολύ να παίξουμε σε αυτή την ατμόσφαιρα. Ουδείς θέλει να παίζει σε άδειο ή μισοάδειο γήπεδο. Έχω γεννηθεί στη Γιουγκοσλαβία. Έχω ζήσει διάφορα στα ματς του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτιζάν και σε εκείνα της Ζαντάρ. Ασχολούμαι μονάχα με το κομμάτι το μπάσκετ. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει ο τελικός την Κυριακή (06/05)».

Όσον αφορά στην ανοδική πορεία της Μονακό, τα τελευταία χρόνια, και μέχρι πού μπορεί να φθάσει απάντησε: «Είμαι κόουτς στη Μονακό εδώ και τρεισήμισι χρόνια, από την Pro B. Τα τελευταία τρία χρόνια τερματίζουμε πρώτοι, αλλά δεν έχουμε τύχη στα πλέι οφ. Φέτος περιμένω κάτι καλύτερο. Κατακτήσαμε τρία Leaders Cup, έχουμε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση στη Γαλλία. Θέλουμε να κατακτήσουμε το γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά πρώτος στόχος μας είναι ο ευρωπαϊκός τίτλος».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ