27.4 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Μίσσας: «Συγκέντρωση και υπομονή»

Πάνοπλος θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον εντός έδρας αγώνα του με την Τζιρόνα, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Eurocup.

Οι «ερυθρόλευκες» θα υποδεχθούν το ισπανικό συγκρότημα την Πέμπτη (04/01, 18.00, ΕΡΤ) στο ΔΑΚ Γλυφάδας και θέλουν τη νίκη και, μάλιστα, με διαφορά εν όψει του επαναληπτικού στις 11/01 στην Ιβηρική. Ο Κώστας Μίσσας δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, με την αποστολή να αποτελείται από τις Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Στέλλα Καλτσίδου, Όλγα Χατζηνικολάου, Εβίνα Μάλτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Τάνια Χαλιβέρα, Κατερίνα Σωτηρίου, Ιβόν Άντερσον, Βικτόρια Μακόλι, Άννα Σπυριδοπούλου, Αφροδίτη Κοσμά και Ανθή Μπαλτά.

«Μιλάμε για μια ομάδα υψηλού επιπέδου με πολύ καλές παίκτριες. Γενικότερα οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στην περίπτωσή μας, όμως, εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε το παιχνίδι, γιατί ως ισπανική ομάδα η Τζιρόνα έχει την τάση να τρέχει και να παίζει γρήγορα, άρα λοιπόν ένα βασικό στοιχείο είναι ότι χρειαζόμαστε πάρα πολύ καλή συγκέντρωση σχετικά με τις επιστροφές μας», ανέφερε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Συνεχίζοντας, εξήγησε ο Κώστας Μίσσας: «Η λογική μας είναι να βάλουμε στο «πέντε εναντίον πέντε» τη συγκεκριμένη ομάδα και να μην της δώσουμε τη δυνατότητα να έχει πρώτο ή δεύτερο αιφνιδιασμό. Αναφορικά τώρα με την άμυνα, το πρώτο κομμάτι είναι στο «πέντε εναντίον πέντε». Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σε πολλές από τις αθλήτριές της Τζιρόνα. Είτε λέγεται λοιπόν Κολχάντο που παίζει στη ρακέτα, είτε λέγεται Μαρτίνεζ που είναι μία πολύ σημαντική παίκτρια, είτε λέγεται Μέντι που είναι στην περιφέρεια. Είναι αθλήτριες που δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να πάρουν ελεύθερα σουτ, αλλά μέσα από πίεση να σκεφτούν τις συνθήκες του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες από πλευρά της επίθεσης να δούμε κάποια αδύνατα σημεία της Τζιρόνα και, στη συνολική λογική, το παιχνίδι θέλει 40’ συγκέντρωση με υπομονή. Αδιαμφισβήτητα τα κορίτσια πρέπει να είναι πιστές στο κομμάτι της τακτικής σχετικά με την άμυνα, αλλά και την επίθεση».

Η Άννα Σπυριδοπούλου, μιλώντας από την πλευρά των παικτριών, ανέφερε: «Είναι ένα σκληρό παιχνίδι, με την Τζιρόνα να είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Έχουμε ετοιμαστεί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να είμαστε έτοιμες για να την αντιμετωπίσουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. «Κλειδί» στην αναμέτρηση εκτός από την άμυνα είναι και πόσο το θέλουμε εμείς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ