28.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Μίσσας: «Κάναμε αυτό που έπρεπε»

Με «όπλο» την άμυνα επιβλήθηκε ο Ολυμπιακός της Τζιρόνα στη Γλυφάδα, για τους «16» του Eurocup Γυναικών, όπως τόνισε ο Κώστας Μίσσας.

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά, με τον προπονητή τους να τονίζει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ερασιτέχνη για τη νίκη τους στον πρώτο αγώνα κόντρα στις Ισπανίδες: «Πρώτα από όλα γνωρίζαμε ότι η Τζιρόνα είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι ομάδα που σκοράρει 81 πόντους κατά μέσο όρο. Ο πρώτος στόχος μας ήταν να παίξουμε καλή άμυνα και τη φθάσαμε να έχει 60 πόντους. Αυτοί οι 21 πόντοι ήταν ο στόχος μας και τα καταφέραμε. Δεύτερον, πιστεύαμε ότι έπρεπε να κοντρολάρουμε το ρυθμό του παιχνιδιού και κάναμε αυτό που έπρεπε. Τρίτον, ήμασταν καλοί στο αμυντικό ριμπάουντ. Κάναμε πολύ καλή δουλειά εκεί. Νομίζω ότι κερδίσαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας και από το καθαρό μυαλό μας στην τέταρτη περίοδο. Στην τρίτη ήμασταν πίσω στο σκορ και δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην επίθεση. Αλλά η άμυνα μας κράτησε στο παιχνίδι, γιατί η Τζιρόνα θα μπορούσε να προηγηθεί ακόμα και με 10 με 12 πόντους. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οφείλω να πω ότι παίξαμε καλή άμυνα».

Όσον αφορά στον επαναληπτικό, την επόμενη εβδομάδα επί ισπανικού εδάφους, συμπλήρωσε: «Τώρα, θα πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση και να δουλέψουμε καλύτερα στο σουτ.  Αυτά είναι και τα «κλειδιά» για το παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα τους, όμως οφείλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Η Εβίνα Μάλτση, μιλώντας από την πλευρά των παικτριών, επεσήμανε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Η Τζιρόνα είναι πολύ καλή ομάδα και σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι εκεί. Πιστεύω ότι ήμασταν έτοιμες για να κερδίσουμε και δείξαμε πόσο πολύ το θέλαμε. Αυτό που μας έκανε καλό ήταν ότι ξεκινήσαμε καλά το πρώτο ημίχρονο και αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Οπότε πήραμε κι ένα καλό προβάδισμα στο σκορ. Εννοείται ότι αυτό άλλαξε γιατί η Τζιρόνα αντέδρασε κι έπαιξε πολύ καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο. Είναι κάτι αυτό που πρέπει να δουλέψουμε. Εκεί θα είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι. Είναι πολύ καλή ομάδα, όπως εξάλλου οφείλει να συμβαίνει σε αυτήν τη φάση του Eurocup, αλλά σήμερα (χθες, 04/01) πραγματικά πιστέψαμε στον εαυτό μας και αποδείξαμε ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Οπότε έχουμε μία εβδομάδα για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμες, να διορθώσουμε τα λάθη μας και θα δούμε τι θα συμβεί στην Τζιρόνα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ