25.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Μίροτιτς: “Θέλω να αφήσω εποχή στην Ευρώπη”

Ο Νίκολα Μίροτιτς παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το μεσημέρι της Δευτέρας παρουσία του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, και πλήθους κόσμου στη Βαρκελώνη. Στις πρώτες δηλώσεις του ο Μαυροβούνιος με το ισπανικό διαβατήριο προσπάθησε κυρίως να εξηγήσει για ποιο λόγο άφησε μια καλή καριέρα στο ΝΒΑ, που θα μπορούσε να του αποφέρει αρκετά χρήματα ακόμα, για να επιστρέψει στην Ευρώπη.

"Καταλαβαίνω τον κόσμο και τις αμφιβολίες που έχει, αλλά για μένα αυτό είναι ένα βήμα μπροστά, ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Τα πέντε χρόνια μου στο ΝΒΑ ήταν πολύ καλά. Ανέβηκα από τα χαμηλά στα ψηλά και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα καλύτερα. Αλλά έρχεται μια στιγμή στη ζωή που θες κάτι παραπάνω. Η ζωή στο ΝΒΑ είναι σκληρή, ειδικά για την οικογένεια. Άλλαξα δύο φορές ομάδα φέτος. Αναζητούσα σταθερότητα για την οικογένειά μου.

Εδώ ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Στο ΝΒΑ το στιλ παιχνιδιού είναι πιο ατομικό, περιστρέφεται περισσότερο γύρω από το σταρ της ομάδας, η χρονιά γίνεται πολύ μεγάλη. Μου έλειψε να παλεύω για πράγματα".

Ο Μίροτιτς έδειξε απόλυτα σίγουρος γι' αυτό που κάνει: "Νομίζω ότι έχω πλήρη επίγνωση του τι περιλαμβάνει αυτό το βήμα. Αυτό που θέλω είναι να αφήσω εποχή εδώ. Ήθελα να επιστρέψω στο κορυφαίο σημείο της καριέρας μου, όχι όταν θα είμαι 33-34 ετών, έτοιμος να αποσυρθώ. Θέλω να είμαι ένα σημαντικό κομμάτι μιας ομάδας που θέλει να κερδίσει πολλούς τίτλους.

Στην Μπαρτσελόνα πάντα υπάρχει πίεση για τίτλους. Προσωπικά πάντα με έλκυε αυτή η πίεση κι είναι ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Θέλω να παίξω σε μια ομάδα που θα διεκδικήσει πολλούς τίτλους. Η πίεση είναι κάτι θετικό. Ξέρουμε τι μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε με μεγάλη ταπεινότητα".

Αποκάλυψε ότι μίλησε με τον κόουτς Σβέιτσλαβ Πέσιτς: "Πριν από δύο μέρες, όταν έκλεισε η μεταγραφή, ο Πέσιτς μου τηλεφώνησε. Μιλήσαμε για 15 λεπτά. Ήταν μια πολύ θετική συζήτηση. Τον είδα χαρούμενο και με μεγάλη φιλοδοξία, σαν κι εμένα. Έχουμε τις ίδιες απόψεις".

Και έκλεισε λέγοντας: "Σας ευχαριστώ που κάνατε εφικτή αυτή τη μεταγραφή. Ξέρω πως δεν ήταν εύκολο για κανέναν, αλλά και οι δύο πλευρές είχαμε την ίδια φιλοδοξία. Να είμαστε εδώ σήμερα. Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε πολύ χαρούμενοι που γινόμαστε μέλη αυτού του μεγάλου συλλόγου, που λέγεται Μπαρτσελόνα. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Νιώθω ενθουσιασμένος και λαχταρώ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τίτλους".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ