21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μίροτιτς: “Ήρθα για να κατακτήσουμε τίτλους”

Ο Νίκολα Μίροτιτς ξεκουράστηκε στους δύο τελευταίους αγώνες της πρώτης φάσης στον επίλογο του ισπανικού πρωταθλήματος με την ομάδα του να έχει προκριθεί και όπως δήλωσε είναι έτοιμος να επιστρέψει για να βοηθήσει την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τίτλους. Ξεκαθάρισε άλλωστε πως γι' αυτό επέστρεψε στην Ευρώπη και στην Ισπανία.

«Είχα πει από την πρώτη ημέρα που ήρθα πως η μετακίνηση στην Μπαρτσελόνα αποτελεί ένα βήμα προς τα μπροστά για την καριέρα μου. Ανυπομονώ για αυτούς τους αγώνες. Βρισκόμαστε δύο αγώνες μακριά από τον τίτλο. Το μυαλό μου είναι μόνο στον επόμενο αντίπαλό μας την Σαν Πάμπλο Μπούργος. Ήρθα εδώ για να κατακτήσουμε τίτλους. Όχι για να δείξω το οτιδήποτε, στον οποιονδήποτε. Ήρθα για να παίξω μπάσκετ και να πετύχω το μάξιμουμ, σε ό,τι αφορά την κατάκτηση τίτλων».

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, προπονητής των Καταλανών αναφέρθηκε στην ήττα από την Τενερίφη, πριν προχωρήσει στο παιχνίδι με την Μπρούγος: "Με την Ιμπεροστάρ Τενερίφη ήταν σαν να παίξαμε δύο διαφορετικούς αγώνες. Στα πρώτα 20 λεπτά δεν ήμασταν στο παιχνίδι, δεν είχαμε αρχές στην άμυνα, δεν είχαμε απάντηση στο ένας εναντίον ενός. Τους αφήσαμε να αισθανθούν άνετα στο γήπεδο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο επιθετικοί, με αρχές στην άμυνα, με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και βρήκαμε το ρυθμό μας. Το παιχνίδι αυτό μας έδειξε που βρισκόμαστε για τη συνέχεια. Ήταν μόνο μία ήττα που δεν έπαιξε ρόλο για εμάς. Θέλουμε όμως να νικάμε κάθε φορά. Βλέπουμε το παιχνίδι με την Σαν Πάμπλο Μπούργος που θα είναι πολύ διαφορετικό".

Ο Πέσιτς είχε περιθώριο να ξεκουράσει πολλούς παίκτες του όπως τους Μίροτιτς, Τόμιτς, Χάνγκα, Κλαβέρ σε αντίθεση με τον Ζοάν Πενιαρόγια που χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του: "Τι σημαίνει πλεονέκτημα; Από την αρχή του τουρνουά δεν είχαμε κανένα πλεονέκτημα. Ο όμιλός μας ήταν πολύ δυνατός. Χάρη στο δικό μας παιχνίδι φτάσαμε στους ημιτελικούς. Αξίζαμε τη θέση. Είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση της ομάδας μου στον αγώνα με την Τενερίφη. Το τουρνουά αυτό είνα πολύ σκληρό. Στον επόμενο αγώνα  όμως θα πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ