18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μίλων: Όπως παλιά… (vids)

Ο Μίλων πορεύεται... με σπασμένα φρένα στην φετινή Γ' Εθνική και το Basketa.gr θυμάται την πορεία του ιστορικού συλλόγου της Νέας Σμύρνης και τον τρόπο, που έφτασε σε αυτήν.

Ήταν το έτος 2000, όταν ο Μίλων του Δημήτρη Αποσκίτη ανέβαινε ξανά στην Α1 γεμάτος όνειρα.

Την επόμενη χρονιά, όμως, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης δεν μπόρεσε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, πέφτοντας με ρεκόρ 4-22 μαζί με τον Μακεδονικό, με τον οποίο είχε πάρει την άνοδο αμέσως πριν, για να αρχίσει κάπου εκεί η κάθοδός του στις εθνικές κατηγορίες, φτάνοντας το 2013 να πέσει σε εκείνες της ΕΣΚΑΝΑ.

Όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται ενεργά με τις τοπικές κατηγορίες, ειδικά στην Αττική, ξέρουν και πως ίσως μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να ανέβεις από αυτές, παρά από τα εθνικά πρωταθλήματα. Αυτό απέδειξε η εξαετία του Μίλωνα στην ΕΣΚΑΝΑ, για να αρχίσει να παίρνει ξανά… την ανηφόρα την τελευταία τριετία, χωρίς ο κορονοϊός να τον σταματήσει και φτάνοντας, τώρα, με το αήττητο σε οκτώ αγώνες να προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική από τον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Εγγύηση Καραγιάννης και… γαλαξίας στο «Κροίσος Πέρσης»

Ο Μίλων έκανε την πιο σωστή κίνηση στα μέσα της σεζόν 2019-2020, βάζοντας τα θεμέλια με την πρόσληψη του Νίκου Καραγιάννη. Ο Έλληνας τεχνικός, που οδήγησε ξανά στην Basket League το Περιστέρι με ένα απίστευτο ρεκόρ 29-1 στην Α2, ήταν το κατάλληλο πρόσωπο, για να δώσει ξανά την αίγλη στον ιστορικό σύλλογο και να το οδηγήσει ξανά σε ένα δρόμο επιτυχιών, πρωταγωνιστώντας στις εθνικές κατηγορίες.

Από την περσινή χρονιά και το «3 στα 3» στο ξεκίνημά της φάνηκε, ότι ο Μίλων άλλαζε σελίδα και, παρά την νέα επέλαση τότε της πανδημίας, είχε σαφές το πλάνο του για το μέλλον. Αυτό αποδείχθηκε πολύ νωρίς και φέτος, έχοντας επενδύσει και σωστά στο αγωνιστικό κομμάτι. Η μεγάλη μεταγραφή έγινε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Σπύρος Μοτσενίγος αποφάσισε να αφήσει για λίγο… τα εγκόσμια της Basket League, για να οδηγήσει ψηλά τον Μίλωνα.

Ο Έλληνας σουτέρ, φυσικά, έχει πλαισωθεί και από άλλους ποιοτικούς παίκτες με μεγάλες παραστάσεις, όπως ο Νίκος Κόκκαλης, ο Γιάννης Κουκουνιάς και ο Δημήτρης Μπένος, ενώ ο κόουτς Καραγιάννης δεν παραλείπει να αναδείξει παίκτες, με τον Ηλία Πετρίδη, τον Νίκο Πρωτόγερο, τον Διονύση Θεοδωρίτση, τον Ηλία Ανέστη, τον Παναγιώτη Λογοδότη και άλλους να έχουν ρόλο σε μια ομάδα, που κάνει πρωταθλητισμό, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη «ώθηση» στην καριέρα τους.

Και ο Καραγιάννης, φυσικά, έχει τη σωστή υποστήριξη με άμεσο συνεργάτη τον γνώστη του αθλήματος Παναγιώτη Σαββάτη, ενώ ο εμβληματικός ηγέτης, Νίκος Ψυλέας, διασφαλίζει σωστά τη λειτουργία της ομάδας ως τιμ μάνατζερ. Με λίγα λόγια, ο Μίλων έχει φροντίσει σε κάθε τομέα να είναι «θωρακισμένος» και η επιτυχία του διόλου τυχαία είναι.

Κι επειδή η καλή μέρα… από το πρωί φαίνεται, το «διπλό» στην Καλλιθέα έναντι του Ικάρου του Νίκου Πέττα έδειξε τις προθέσεις της ομάδας, η οποία έκτοτε είναι ασταμάτητη, ξεπερνώντας τα «εμπόδια» του Πορφύρα, του ΦΟ Βροντάδου, του Τελεθριακού, του Παπάδου Γέρας, του Πικερμίου και του ΒΑΟΛ Χίου, πριν από τον τελευταίο θρίαμβο στο ιστορικό ντέρμπι με τη Δάφνη. Συνολικός απολογισμός είναι το «8 στα 8» και λογικό να σκεφτεί κανείς, πού μπορεί να σταματήσει…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ