17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Μίλησε» το κίνητρο για την Μπασκόνια

Παίζοντας ένα από τα τελευταία χαρτιά της για την παρουσία της στην τελική οχτάδα και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, η Μπασκόνια πέρασε από το Μόναχο επικρατώντας της Μπάγερν με 80-71. Ήταν ένα «κλειστό» παιχνίδι στο οποίο καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο τρόπος με τον οποίο οι Βάσκοι έκλεισαν την τρίτη και άρχισαν την τέταρτη περίοδο. Απέκτησαν ένα διψήφιο προβάδισμα και παρότι δέχτηκαν πίεση από την Μπάγερν το κράτησαν ως το τέλος.

 


Η Μπασκόνια μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 7-0 έπειτα από 2,5 λεπτά δράσης όμως δεν άργησε η αντίδραση της Μπάγερν. Οι Γερμανοί προσπέρασαν στα μισά της πρώτης περιόδου (13-11) και στο τέλος της ήταν μπροστά με 25-21. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι «κλειστό» και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στους 30 πόντους στο 15', παρότι λίγο νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν βρεθεί στο +8 (28-22). Οι Βάσκοι «ακουμπούσαν» την μπάλα μέσα στη ρακέτα (ο Μάικλ Έρικ είχε 12 πόντους σε 11 λεπτά παρουσίας στο παρκέ στο ημίχρονο) και κάνοντας ένα σερί 22-13, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 44-41 παρότι είχαν διψήφιο αριθμό λαθών (11 έναντι οχτώ της Μπάγερν).

 


Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο. Στα μισά της υπήρχε ισοπαλία στους 50 πόντους με την Μπάγερν να συνεχίζει να βρίσκει λύσεις κυρίως από τον Μονρό κοντά στο καλάθι. Ένα σερί 8-0 που έκανε το 54-52, 54-60, επέτρεψε ωστόσο την Μπασκόνια να προηγηθεί με 60-54 στο τέλος του δεκαλέπτου. Όλα ήταν ωστόσο ανοιχτά για την τέταρτη περίοδο. Οι Βάσκοι όμως είχαν πια το μομέντουμ, επέκτειναν το σερί τους και ξέφυγαν με 11 (57-68 στο 33'). Ένα καλάθι του άστοχου σήμερα Λούτσιτς, επέτρεψε στην Μπάγερν να πλησιάσει μέχρι τους πέντε (71-76 στα 19'') αλλά η Μπασκόνια κράτησε το αποτέλεσμα που δικαιούνταν.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η Μπασκόνια επέτρεψε στην Μπάγερν να σημειώσει 25 πόντους στην πρώτη περίοδο αλλά την κράτησε στους 16, στους 13 και στους 17 στις επόμενες τρεις για να φτάσει μέσα από την άμυνα της στο αποτέλεσμα που χρειαζόταν.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Μετά τα 11 λάθη του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έμεινε στα πέντε στο δεύτερο και τελικά είχε λιγότερα από τους γηπεδούχους (18). Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το διπλάσιο σκορ από αιφνιδιασμούς (8-16).

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ