19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Μίλησε» στο τέλος ο Σάμιουελς!

Ο Πανιώνιος αν και εμφάνισε αυτοκαταστροφικές τάσεις και απώλεσε διαφορά 15 πόντων τελικά δείχνοντας την κατάλληλη ψυχραιμία και με τον Σαμάρντο Σάμιουελς (17π., 6ριμπ., 4ασ.) σε ρόλο ηγέτη πήρε μια σπουδαία νίκη στο "Σοφία Μπεφόν" απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου με 76-67 και προσπέρασε τους Ροδίτες στην βαθμολογία (6-8). Πολύ καλή εμφάνιση από τους φιλοξενουμένους ο Ντόνοβαν Τζάκσον με 21 πόντους αλλά έπεσαν στο 5-9 όμως δεν έχασαν τη διαφορά από την νίκη του πρώτου γύρου (89-61).

Με το δεξί μπήκε τη νέα χρονιά και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο Πανιώνιος επικρατώντας με 76-67 του Κολοσσού Ρόδου σε ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι. Οι κυανέρυθροι παρά την καλή τους εμφάνιση στο πρώτο μέρος δεν παρουσίασαν την ίδια συνέπεια στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας αρκετά ριμπάουντ (28) έναντι (40) των Ροδιτών και «φλέρταραν» στο τέλος με την ήττα. Εκτός από τον Σάμιουελς καταλυτικός παράγοντας για τη νίκη ήταν και ο Δημήτρης Βεργίνης με 15 πόντους.

Oι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στην αναμέτρηση και με απόλυτη ευστοχία από μακρινή και μεσαία απόσταση προηγήθηκαν με 7-0 με τους Ροδίτες να δείχνουν μπλοκαρισμένοι. Ο ρυθμός έπεσε, οι άμυνες έσφιξαν και τα λάθη κυριαρχούσαν όμως ο Πανιώνιος διατηρούσε τα ηνία του αγώνα (17-11) με τον Ντούρεν να ηγείται στην επίθεση.

Ο Κολοσσός σοβαρεύτηκε στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου και με οδηγό τον Ντόνοβαν Τζάκσον μείωσε γρήγορα (19-18,13'). Τα επιπόλαια λάθη στην επίθεση των Ροδιτών αλλά και το δίδυμο Ντουρέν και Σάμιουελς δεν επέτρεψε να χάσουν το προβάδισμα (29-18,17') οι γηπεδούχοι. Οι κυανέρυθροι συνέχισαν να πυροβολούν από τα 6.75μ. και έκλεισαν το ημίχρονο με 38-26.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έτρεξε στο γήπεδο και με καλή άμυνα και τον Ντάνιελ να χτυπάει κάτω από τη ρακέτα μείωσε μετά από ώρα σε μονοψήφια διαφορά (43-35,25'). Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ για τους γηπεδούχους (15ριμπ.) επέτρεψε στον Κολοσσό (28ριμπ.) να μειώσει κι άλλο (45-39). Η είσοδος του Σάμιουελς στο παρκέ δεν βοήθησε ιδιαίτερα την αλλαγή εικόνας του Πανιωνίου μένοντας σε χαμηλά επίπεδα (50-46).

Ο Πανιώνιος συνέχισε να προβληματίζει με το αγωνιστικό του πρόσωπο και τα χαμένα ριμπάουντ αλλά και τα λάθη στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στους ξένους του Κολοσσού να πετύχουν εύκολα καλάθια και να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (58-57,36') με τον Τζάκσον να βγαίνει μπροστά. Γρήγορα αντέδρασε ο Πανιώνιος και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ (73-68) παρά τις φιλότιμη προσπάθεια του Τζάκσον και κράτησε τη νίκη μέχρι τέλος (76-67).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ: O Nτέιβιν Σουίτνι τι κι αν ανακοινώθηκε σήμερα από τον Πανιώνιο πήρε φανέλα αμέσως να αγωνιστεί και να μπει στα παπούτσια του Μουχάμεντ Πάσαλιτς ο οποίος αποχώρησε. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ όπως ήταν λογικό ήταν επηρεασμένος από την αλλαγή μπασκετικού περιβάλλοντος σημειώνοντας  5 πόντους μόνο από βολές!

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Πανιώνιος πήρε μια αγχωτική νίκη επί του Κολοσσού και αυτό αποτυπώθηκε και στην στατιστική του αγώνα. Για την ακρίβεια οι κυανέρυθροι είχαν καλύτερο ποσοστό στις βολές (24/30) έναντι 12/18 των Ροδιτών ενώ έκαναν λιγότερα λάθη (16) έναντι 21 των φιλοξενουμένων. Πάντως η εικόνα τους στα ριμπάουντ ήταν τραγική καθώς επέτρεψαν στον Κολοσσό να μαζέψει 19 επιθετικά ριμπάουντ! ενώ την ίδια ώρα μάζεψαν μόλις 28 συνολικά.

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Τα δεκάλεπτα: 17-11,38-26,50-46



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ