21.3 C
Athens
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Μία φανέλα, μία ιστορία (pics)

Η επιλογή του αριθμού που φορούν οι παίκτες στη φανέλα τους είναι προσωπική επιλογή και κάποιες φορές κρύβει μια ιδιαίτερη ιστορία από πίσω της.

Υπάρχουν παίκτες που δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα για το νούμερο που θα υπάρχει στο πίσω μέρος της φανέλας τους. Υπάρχουν άλλοι που την επιλέγουν από… συνήθεια, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που είναι «πιστοί» σε έναν αριθμό γιατί η επιλογή του κάτι σημαίνει. Ο ΠΑΟΚ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, σας παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου επέλεξαν φέτος τους συγκεκριμένους αριθμούς…

#1 Τζαμάλ Τζόουνς
Ο Τζαμάλ Τζόουνς έχει… κόλλημα με το νούμερο 1 και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον Τρέισι Μακ Γκρέιντι, ο οποίος ήταν το ίνδαλμά του. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ είχε προλάβει το «1» στη Φινλανδία και του έφερε… γούρι, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ πέρυσι στη Βερόνα ήταν… πιασμένο κι έτσι αναγκάστηκε να επιλέξει το Νο 5.

#2 Γιανίκ Μορέιρα
Η σχέση του Γιανίκ Μορέιρα με το νούμερο 2, το οποίο φοράει και στην εθνική ομάδα της Αγκόλας, «γεννήθηκε» στο Σάουθ Μέθοδιστ. Εκεί, οι ψηλοί παίκτες έπαιρναν κατά κανόνα… μεγάλα νούμερα, αλλά αυτός από αντίδραση πήρε το #2 και από τότε είναι η πρώτη του επιλογή.

 

#4 Λίνος Χρυσικόπουλος
Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο Λίνος Χρυσικόπουλος φορούσε αποκλειστικά το νούμερο 15, τόσο στις ελληνικές ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε όσο και στην ιταλική Μπιέλα. Από το καλοκαίρι του 2016, όταν και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, πήρε το νούμερο 4 αφήνοντας το μεγαλύτερο νούμερο, βάσει του παλαιού συστήματος αρίθμησης (4-15), για το μικρότερο…

#5 Σταύρος Σχίζας
Το νούμερο 5… συντροφεύει το Σταύρο Σχίζα όχι μόνο σε ολόκληρη τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας (Ρέθυμνο, Κύμη, Κολοσσός Ρόδου και ΠΑΟΚ), αλλά και στα χρόνια του στο κολέγιο. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς ο 29χρονος  γκαρντ/φόργουορντ επιλέγει αυτό το νούμερο γιατί του έχει μείνει χαραγμένη η φράση ενός παλιού του προπονητή, ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και για να κερδίσει μια ομάδα χρειάζονται και οι πέντε παίκτες που είναι στο παρκέ.

#6 Αντώνης Κόνιαρης
Στα παιδικά και εφηβικά τμήματα του ΠΑΟΚ ο Αντώνης Κόνιαρης φορούσε συνήθως το νούμερο 4, ενώ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Basket League είχε το Νο 16, το οποίο φόρεσε αρχικά και στον Παναθηναϊκό. Στην τελευταία του χρονιά στην Αθήνα αγωνίστηκε με #6, το οποίο φοράει και στο κλειστό της Πυλαίας μετά την επιστροφή του.

#8 Θοδωρής Καρράς
Ο Θοδωρής Καρράς φοράει τη φανέλα με το νούμερο 8 από το ξεκίνημα της καριέρας του, καθώς ήταν το νούμερό του, τόσο στον Δούκα όσο και στην Εθνική Ελλάδας, χωρίς πάντως να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την επιλογή του.

#9 Απόλλωνας Τσόχλας
Θέλοντας να τιμήσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο, ο Απόλλωνας Τσόχλας φορούσε το νούμερο 9 από τα χρόνια του στο Ρέθυμνο, ωστόσο στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ (2013-2014) δεν ήταν διαθέσιμο, καθώς το χρησιμοποιούσε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, κι έτσι πήρε το Νο 7. Από την επόμενη σεζόν, όμως, το #9 ελευθερώθηκε και το έχει πλέον… καπαρώσει.

#11 Βαγγέλης Μαργαρίτης
Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει ταυτιστεί με το νούμερο 11, καθώς το φοράει για περισσότερα από έξι χρόνια στον ΠΑΟΚ, αλλά και στην Εθνική Ελλάδας. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία πίσω από την επιλογή του, πέρα από το ότι του αρέσει σαν νούμερο, ενώ στα πρώτα χρόνια της καριέρας του είχε βάλει και το #14.

#13 Θοδωρής Ζάρας
Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ο Θοδωρής Ζάρας φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 6. Ύστερα από έναν σοβαρό τραυματισμό, όμως, κατέφυγε στο Νο 13, το οποίο από τους περισσότερους θεωρείται... γρουσούζικο, αλλά σε αυτόν έφερε τύχη, καθώς η καριέρα του έχει από τότε ανοδική πορεία.

#21 Μαλίκ Πόουπ
Ο Μαλίκ Πόουπ φοράει το νούμερο 21 από την πρώτη στιγμή που έπαιξε μπάσκετ. Αρχικά το πήρε τυχαία, αλλά του αρέσει γιατί είναι ένας αριθμός που δεν χρησιμοποιείται συχνά, γεγονός που τον κάνει μοναδικό.

#23 Τζορντίν Ουίλιαμς
Το 23 είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος αριθμός παγκοσμίως, καθώς έχει ταυτιστεί με το Μάικλ Τζόρνταν. Ο Αμερικανός γκαρντ φορούσε στα πρώτα χρόνια της κολεγιακής του καριέρας το νούμερο 24, αλλά από τότε που έβαλε τον αριθμό του «Air» δεν τον… έβγαλε.

#25 Ουίλ Χάτσερ
Στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ, ο «Bean» φορούσε το #4, αλλά τη σεζόν 2015-2016 επέλεξε το νούμερο 25, το οποίο χρησιμοποιεί όποτε είναι ελεύθερο. Αυτό οφείλεται στον Πένι Χάρνταγουεϊ, ο οποίος μπορεί να φόρεσε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο ΝΒΑ το Νο 1, αλλά στο κολέγιο του Μέμφις έπαιζε με το #25.

#27 Γιάννης Αθηναίου
Από το ξεκίνημα της καριέρας του ο Γιάννης Αθηναίου έχει ένα… κόλλημα με το νούμερο 7. Το έχει φορέσει σε Πανιώνιο και ΚΑΟΔ, ενώ έχει επιλέξει κι άλλους αριθμούς που το περιέχουν, όπως το #17 στον Άρη και την ΑΕΚ και το #27 στον Ολυμπιακό.

#31 Ντάριους Γκάρετ
Η πρώτη επιλογή του Ντάριους Γκάρετ ήταν το νούμερο 1, αλλά το είχε προλάβει ο Τζαμάλ Τζόουνς και η επόμενη το 13, το οποίο έχει… καπαρώσει από πέρυσι ο Θοδωρής Ζάρας. Έτσι, ο τελευταίος -χρονικά- Αμερικανός που απέκτησε ο ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι κατέφυγε στο Νο 31, το οποίο φορούσε στο σχολείο.

#32 Φιλ Γκος
Ο Φιλ Γκος χρησιμοποιεί το νούμερο 32 ως συνοδευτικό του ονόματός του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αυτός ο αριθμός κρυβόταν ακόμα και όταν στην Ιταλία έπαιζε με το #5 (3+2). Οι ρίζες αυτού του… κολλήματος φθάνουν στα χρόνια της παρουσίας του στο σχολείο. Όταν ο Αμερικανός γκαρντ έμπαινε στο πρώτο του έτος, στο Όξον Χιλ, αποφοιτούσε ο Ράιαν Γκόρχαμ, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και φορούσε το νούμερο 32. Ο Φιλ Γκος θεωρήθηκε από όλους ο διάδοχός του κι έτσι… κληρονόμησε και το νούμερο στη φανέλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ