13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μία ξεχωριστή μέρα στην ιστορία του Κυπέλλου

Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε κάποιου είδους πρόβλεψη για τους σημερινούς ημιτελικούς. Δεν χρειάζεται μία τέτοια για να πούμε ότι η σημερινή μέρα θα αναδείξει ένα ξεχωριστό γεγονός στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας. Θα προσθέσει μία, τουλάχιστον, νέα ομάδα στη λίστα εκείνων που είχαν παρουσία σε κάποιον τελικό της διοργάνωσης.

 


Το ζευγάρι του Προμηθέα με το Περιστέρι θα αναδείξει σίγουρα ένα νέο μέλος αυτής της λίστας, που θα είναι μόλις το 13ο στην 45ετή ιστορία της διοργάνωσης. Ο νικητής του αγώνα που θα γίνει στις 17:00 στο “Δ.Τόφαλος” θα γράψει ιστορία, ανεξαρτήτως της έκβασης του τελικού της Κυριακής ως ένας νέος φιναλίστ μετά τους Παναθηναϊκό (24 τελικοί), Ολυμπιακό (17 τελικοί), Άρη (14 τελικοί), ΑΕΚ (11 τελικοί), ΠΑΟΚ (8 τελικοί), Πανιώνιο, Ηρακλή (3 τελικοί), Μαρούσι, Απόλλων Πάτρας (2 τελικοί), Πανελλήνιος, Ρέθυμνο και Φάρος Κερατσινίου (1 τελικός).

 


Η λίστα αυτή μπορεί να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο και να αποκτήσει και 14ο μέλος, αν ο Διαγόρας Δρυοπιδέων ρίξει μία ακόμη “βόμβα” αποκλείοντας την ΑΕΚ. Έτσι κι αλλιώς πάντως θα γράψει ιστορία αφού θα γίνει σήμερα (20:00) η 11η ομάδα Α2 που θα αγωνιστεί σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Θυμηθείτε το σχετικό θέμα του basketa.gr.

 


Σήμερα και μέσα από τους δύο ημιτελικούς που θα αναδείξουν το ζευγάρι των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, θα προστεθούν δύο ομάδες στη λίστα των πρωτοεμφανιζόμενων στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Προμηθέας και Διαγόρας θα γίνουν ο 28ος και ο 29ος αντίστοιχα αφού το Περιστέρι ήταν παρών στους “4” της διοργάνωσης της σεζόν 2003-04 όταν ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας με 69-67 ενώ η ΑΕΚ έχει μετρήσει άλλες 20 παρουσίες στα ημιτελικά και από αυτές πήρε 11 φορές την πρόκριση στον τελικό.

 


Η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στα ημιτελικά είναι ο Παναθηναϊκός που έχει βρεθεί σε αυτή τη φάση 33 φορές ενώ ακολουθούν ο Ολυμπιακός με 26, ο Άρης με 23 και η ΑΕΚ με 20. Οι “πράσινοι” είναι επιπλέον η ομάδα με τις περισσότερες προκρίσεις (24) και τις περισσότερες νίκες (29).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ