22.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Μία μεγάλη γιορτή κι ένα ερωτηματικό!

Ο Παναθηναϊκός τίμησε την ιστορία του στο 3ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» δημιουργώντας προσδοκίες κι ένα ερωτηματικό.

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το φιλικό τουρνουά στη μνήμη του εμβληματικού τους παράγοντα το οποίο διεξήχθη σε γιορτινό κλίμα, μια και συνδυάστηκε με την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ μετά το Μάρτιο του 2020 και πριν η πανδημία αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων. Φυσικά ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το «τριφύλλι» καθιερώνει ως θεσμό τη συγκεκριμένη διοργάνωση συνδυάζοντας το παρελθόν του με το παρόν και παράλληλα προσκαλώντας πάντοτε σημαντικές φυσιογνωμίες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μία εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων με το Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη φάνηκε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Κάτι βέβαια απόλυτα λογικό για την εποχή και με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η εικόνα και η θέληση που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο αμυντικό κομμάτι μπορεί να αποτελέσει έναν ασφαλή οδηγό για το μέλλον και είναι δεδομένο ότι ο νέος προπονητής του συλλόγου θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αμυντική του σκληράδα.

Δεν υπάρχει άλλωστε διαφορετικός δρόμος για τον Παναθηναϊκό. Ταλέντο υπάρχει στην επίθεση, με την υποσημείωση ότι ο τρόπος παιχνιδιού των γκαρντ του μοιάζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Ο Κέντρικ Πέρι και ο Ντάριλ Μέικον έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό πέρα από το στιλ τους. Αυτό είναι ότι «διψούν» για να γίνουν παίκτες του κορυφαίου επιπέδου και να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται από τα μαλλιά.

Την ίδια στιγμή όμως δημιουργείται ένα μεγάλο ερωτηματικό κι αυτό αφορά δίχως αμφιβολία την έλλειψη ενός διαφορετικού πόιντ γκαρντ ο οποίος θα είχε έφεση στην οργάνωση και θα μπορούσε να βάλει στο παιχνίδι όλους τους συμπαίκτες του.

Η προσθήκη αυτή τη στιγμή μοιάζει βέβαιη απλά υπάρχει καθυστέρηση λόγω της αγοράς και των διαθέσιμων παικτών που υπάρχουν. Και σωστά στους «πράσινους» δεν δείχνουν πρόθεση να πάρουν έναν παίκτη απλά για να κάνουν την απαραίτητη κίνηση. Ωστόσο στην περίπτωση που θα μείνουν ως έχουν, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Γι' αυτό και θα ενισχυθούν όσο καλύτερα μπορούν.

Φάνηκε κυρίως κόντρα στην Παρτιζάν ότι λείπει ο αυθεντικός πόιντ γκαρντ που ακόμα-ακόμα θα μεταφέρει με ασφάλεια την μπάλα μπροστά από το κέντρο. Πράγμα βασικό, διότι αρκετές ομάδες θα πιέζουν σε όλο το γήπεδο το «τριφύλλι». Από την άλλη είναι σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηριχθεί στον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος κάθε φορά παρουσιάζεται όλο και καλύτερος.

Προς το παρόν πάντως και μετά το περσινό κάζο στο Σούπερ Καπ, οι πρωταθλητές θα πρέπει να εστιάσουν σε αυτή τη διοργάνωση και να αφήσουν για τη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα. Εξάλλου κάθε τίτλος είναι σημαντικός κι αυτός λείπει προς το παρόν από την τροπαιοθήκη τους. 

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στη δίψα και του κόσμου για να δει ξανά την αγαπημένη του ομάδα. Σε συνδυασμό με τους «εκρηκτικούς» παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, μοιάζει και είναι βέβαιο ότι το ΟΑΚΑ θα αποτελέσει ξανά «κάστρο» και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν αντίπαλο να φύγει νικητής από αυτό. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ