25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Μία κούπα, δύο μονομάχοι, πολλοί μαθητές!

Η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κινήθηκε γύρω από δύο άξονες. Ο ένας αφορούσε το παιχνίδι αυτό καθ' εαυτό με τους εκπροσώπους των δύο φιναλίστ (Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βασίλης Σπανούλης από τον Ολυμπιακό, Ντράγκαν και Ντούσαν Σάκοτα από την ΑΕΚ) να προσπαθούν να πείσουν ότι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Και ο άλλος ήταν σχετικός με την απόφαση της ΕΟΚ να επιτρέψει την είσοδο στο κλειστό "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου Κρήτης μόνο μαθητών από σχολεία της περιοχής και των συνοδών τους και κανενός άλλου. Οι Τάκης Τσαγκρώνης και Αριστείδης Γολέμης ανέλαβαν να εξηγήσουν και να υπερασπιστούν την απόφαση.

Οι μετέχοντες στο πάνελ δήλωσαν:

Αριστείδης Γολέμης: "Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι γιορτή. Κάθε χρόνο το ελπίζουμε, αλλά στη μέση μας τα χαλάνε. Φέτος οι φίλαθλοι θα είναι αγνοί, παιδιά. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις ούτε εκδόθηκαν εισιτήρια ούτε τίποτα. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο από 4500 παιδιά, που θα απολαύσουν έναν πολύ καλό αγώνα ελπίζω. Καλωσορίζω τις δύο ομάδες. Τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Για το Ηράκλειο είναι ευτυχία. Πραγματικοί φίλαθλοι θα έχουν την ευτυχία να δουν τον τελικό. Δεν είναι φίλαθλοι τα παιδιά; Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα να γίνει μια αρχή, να έρχονται τα παιδιά με τους μπαμπάδες και τις μαμάδες στο γήπεδο. Ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για τον κόσμο του Ηρακλείου είναι αυτό.

Δεν είναι κάτι μόνιμο. Αν πάει καλά, θα το προτιμήσουμε από τις προηγούμενες καταστάσεις του πανικού και του ολέθρου και του σκοτωμού".

Τάκης Τσαγκρώνης: "Ο τελικός γίνεται στο πιο ωραίο και τέλειο γήπεδο της Ελλάδας. Έχουμε ξανακάνει τελικό στο Ηράκλειο και είχαμε πάει σχετικά καλά, χωρίς μεγάλα επεισόδια. Κάνουμε μια προσπάθεια να γεμίσουμε το γήπεδο. Με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη συμπαράσταση των υπευθύνων της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης να φέρουμε τα παιδιά οργανωμένα στο γήπεδο. Με πούλμαν, που το καθένα θα έχει τους επικεφαλής. Χρειάζονται την προστασία εκπαιδευτικών και εκπροσώπων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Θα έρθουν οργανωμένα και θα καθήσουν οργανωμένα στην κερκίδα. Είναι ένας αθλητικός αγώνας, δεν είναι πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ευχαριστώ τους παράγοντες της Κρήτης, την Αστυνομία, τους φορείς και τα σωματεία. Ο καλύτερος θα είναι ο νικητής.

Φέτος κάνουμε μια προσπάθεια για να γεμίσουμε τα γήπεδα. Να καταλάβουν όλοι ότι ο αθλητισμός δεν είναι πεδίο μάχης. Ο αθλητισμός δεν γεννά βία. Η βία έρχεται στον αθλητισμό, γιατί μέσα από την ανωνυμία έρχονται κάποιοι και δημιουργούν τα επεισόδια. Ας γίνει η αρχή τώρα να αποβάλλουμε τέτοια φαινόμενα".

Σε ερώτηση για το αν έχει δικαίωμα συμμετοχής με την ΑΕΚ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που έχει παίξει στον φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου και με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Τάκης Τσαγκρώνης επιφυλάχθηκε να απαντήσει αργότερα: "Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε 100% για το θέμα αυτό. Το εξετάζουμε. Το βέβαιο είναι ότι θα εφαρμοστεί ο κανονισμός. Και ως το βράδυ θα ενημερωθούν οι ομάδες, ειδικά η ΑΕΚ για να ξέρει αν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον παίκτη"

Γιάννης Σφαιρόπουλος: "Παίζουμε έναν τελικό. Εύχομαι να γίνει ωραίο παιχνίδι και να το απολαύσουν όλοι. Είναι σημαντικό για μας, διότι παίζουμε σε έναν τελικό μετά από χρόνια. Είμαστε συγκεντρωμένοι, σε καλή κατάσταση. Το θέμα είναι να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, να κάνουμε όσα πρέπει στο γήπεδο σε άμυνα κι επίθεση και να παλέψουμε για κάθε μπάλα και κάθε κατοχή".

Βασίλης Σπανούλης: "Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος.

Όταν κάποιος νικά μια φορά, θέλει να νικήσει και δεύτερη. Αυτό ισχύει και για μας. Ας περιμένουμε να γίνει το παιχνίδι για να βγάλουμε μετά καλύτερα συμπεράσματα".

Ντράγκαν Σάκοτα: "Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε σε έναν τελικό. Εμείς τον περιμέναμε λίγο παραπάνω από ό,τι ο Ολυμπιακός. Τώρα είναι εποχή των Κυπέλλων σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύω ότι κι εμείς θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν βρισκόμαστε τόσο συχνά στον τελικό. Είμαστε 100% έτοιμοι να παλέψουμε. Αυτή η εποχή ανήκει στον πρόεδρό μας και θα θέλαμε να χαρεί κι αυτός ένα κύπελλο. Αύριο θα ήταν το τέλειο να συμβεί αυτό. Αν δεν συμβεί αύριο, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια".

Ντούσαν Σάκοτα: "Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που είμαστε εδώ. Και επειδή η ΑΕΚ έχει πολλά χρόνια να παίξει σε τελικό, αλλά και με τον τρόπο που φτάσαμε εδώ. Πέρασαν πολλά χρόνια για να μπορέσει μια ομάδα εκτός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να φτάσει στον τελικό έχοντας κερδίσει κάποιον από τους δύο στην πορεία. Εμείς το καταφέραμε, είμαστε περήφανοι και έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Δεν είναι κριτήριο το προηγούμενο ματς. Παίζουμε με μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει σε τελικούς. Ο Ολυμπιακός θα θέλει να βγάλει αντίδραση για την ήττα του από εμάς στο πρωτάθλημα, το ίδιο θα θέλαμε κι εμείς. Αλλά δεν παίζει ρόλο το τι έχει συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ