17 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μία «Βασίλισσα» και… τρεις «πορθητές» (vids)

Η 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκα δεν άρχισε με θετικά νέα για τα ελληνικά «χρώματα», με τον Παναθηναϊκό να ηττάται κατά κράτος στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, την ίδια ώρα που τρεις άλλες ομάδες κατάφερναν να πάρουν «διπλά», τα οποία αλλάζουν τις ισορροπίες, ιδίως στη «μάχη» της οκτάδας.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να... σηκώσει κεφάλι ούτε στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να κυριαρχεί εναντίον του στο δεύτερο ημίχρονο και να επιστρέφει στις επιτυχίες με 92-75, κάνοντας σημαντικό «βήμα» για την τετράδα. Μετά το 38-37 του ημιχρόνου, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε πλήρως, με άπαντες τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά ειδικά να τον Φαμπιάν Κοζέρ που... μπήκε στα παπούτσια του Λούκα Ντόντσιτς, να κερδίζει δικαίως τα εύσημα.

Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε το «μπαμ» στη Μόσχα, κερδίζοντας με 86-77 την Χίμκι και αλλάζοντας τα δεδομένα στη «μάχη» για την οκτάδα και το πλεονέκτημα έδρας. Με τον Άντριου Γκάουντλακ να κάνει τρομερή εμφάνιση, οι Ιταλοί εμφανίστηκαν κάθε άλλο παρά αδιάφοροι και το «σοκ» από το πρώτο κιόλας χρονικά παιχνίδι για αυτό το διήμερο ήταν γεγονός.

Στην Πόλη, η Μακάμπι έκανε ένα σημαντικό «βήμα» για την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης, καταβάλλοντας με 94-81 την Αναντολού Εφές. Οι παίκτες του Νέβεν Σπάχια έθεσαν τον αγώνα υπό τον έλεγχό τους στο δεύτερο ημίχρονο και με τρομερό ποσοστό στα τρίποντα, αλλά και τον Μάικλ Ρολ να πραγματοποιεί μία μεστή εμφάνιση, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν και το «διπλό» της Αρμάνι, για να πλησιάσουν την Χίμκι.

Η Μπασκόνια δεν υποχώρησε στις ελπίδες για την οκτάδα, παίρνοντας επίσης εκτός έδρας νίκη στον «εμφύλιο» με τη Βαλένθια, με 71-61. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας ήταν εκείνος που... πήρε την ομάδα της Βιτόρια από το χέρι, για να την οδηγήσει σε μία νίκη που την κρατά ζωντανή, πέντε μόλις «στροφές» πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα.

Πέμπτη 8/3:

Χίμκι-Αρμάνι Μιλάνο 77-86
Αναντολού Εφές-Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-94
Βαλένθια-Μπασκόνια 61-71
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός

Παρασκευή 9/3:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάλαγα
Ζαλγκίρις-Φενέρμπαχτσε
Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ
Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ