16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μήτογλου VS Βεζένκοφ: Παρόν και μέλλον για τους “αιώνιους”

Νέοι κι όμως ήδη έμπειροι, διψασμένοι για μπάσκετ και επιτυχίες, δεν έρχονται απλά από τον πάγκο των “αιώνιων” αλλά έχουν ήδη κερδίσει σημαντικό ρόλο στο rotation τους. Πολλά είναι αυτά που ενώνουν τον Ντίνο Μήτογλου και τον Σάσα Βεζένκοφ. Εκτός από τα χρώματα που φορούν.

 


Πρόκειται για αθλητές της ίδιας... κλάσης. Γεννημένος τον Ιούνιο του 1996 ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, τον Αύγουστο του 1995 εκείνος του Ολυμπιακού.

 


Αμφότεροι έκαναν τα πρώτα επαγγελματικά βήματα τους στον Άρη. Ο Μήτογλου δεν πήρε πολλές ευκαιρίες πάντως, σε αντίθεση με τον Βεζένκοφ που πριν ανοίξει τα φτερά του προς την Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε MVP της Basket League με τα κιτρινόμαυρα.

 


Έχουν και οι δύο ήδη σημαντικές παραστάσεις στην Ευρωλίγκα και είναι διεθνείς με τις Εθνικές ομάδες Ελλάδας και Βουλγαρίας. Η μεγαλύτερη διαφορά στα βιογραφικά τους, είναι η παρουσία του ενός σε ένα μεγάλο κολέγιο των ΗΠΑ (Γουέικ Φόρεστ) και του άλλου σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ (Μπαρτσελόνα).

 


Και οι δύο άρχισαν εξαιρετικά τη σεζόν.

 


Ο Μήτογλου έκανε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο Πρωτάθλημα κόντρα στο Λαύριο (15 πόντοι, εννιά ριμπάουντ, 22 βαθμοί στο ranking) και ένα πολύ καλό στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπάγερν (10 πόντοι, έξι ριμπάουντ, 11 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης).

 


Ο Βεζένκοφ είχε διψήφιο αριθμό ranking στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (13 με την Κύμη, 14 με τον Ήφαιστο, 12 με τον Άρη) και σε τρία από τα τέσσερα της Ευρωλίγκα (19 με τη Χίμκι, 15 με τη Μιλάνο, 14 με τη Μακάμπι).

 


Παίζουν στην ίδια θέση, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών τους και δείχνουν ότι εκτός από το μέλλον είναι και το παρόν για τους “αιώνιους”. Οι αριθμοί τους στην αρχή της σεζόν, το πιστοποιούν.

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ