17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μήτογλου: «Το κρατάμε και συνεχίζουμε!» (pics, vid)

Η υπομονή αποδεικνύεται συχνά πυκνά αρετή στον αθλητισμό γενικότερα και στο μπάσκετ ειδικότερα και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου το μαθαίνει πολύ καλά στον Παναθηναϊκό. Οποιαδήποτε νευρικότητα μπορεί να προκαλεί σε έναν –οποιονδήποτε, μην μπερδεύεστε από 16 χρονών μέχρι 36- αθλητή το να μην αγωνίζεται καθόλου ή όσο πιστεύει πως θα έπρεπε, παραμερίστηκε και ο Έλληνας φόργουορντ κερδίζει σταθερά εντυπώσεις και κυρίως την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου και των συμπαικτών του. Και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία. Όπως έκανε και χθες απέναντι στην ΑΕΚ φτάνοντας να μετρήσει 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 τάπα σε 20’29’’.

«Το κρατάμε και συνεχίζουμε... Πιο δυναμικά», είναι η άμεση απάντησή του στη γραμμή της στατιστικής του. Σε έναν αγώνα στον οποίο ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στη νίκη με ένα +30. Αποτέλεσμα δικής του απόδοσης ή και της... επιρροής που είχε στην ΑΕΚ η κατάκτηση του BCL και του κλίματος ευφορίας που ακολούθησε: «Η ΑΕΚ επιηρεάστηκε λίγο από τον τελικό και τον τίτλο που κατέκτησε και τις αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία της αυτή. Εμείς είχαμε καιρό να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι, δώσαμε το 100%, μπήκαμε συγκεντρωμένοι και πήραμε τη διαφορά».

Αυτό το συγκεντρωμένοι παίρνει άλλη διάσταση με τη βοήθεια των αριθμών, καθώς ο Παναθηναϊκός σημείωσε 115 πόντους και έκανε μόλις 5 λάθη, ενώ μοίρασε 24 ασίστ: «Είναι αυτό το θέμα συγκέντρωσης. Το σκεπτικό μας ήταν να παίξουμε δυναμικά, να παλέψουμε. Το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης μας έχει γίνει μάθημα και θα συνεχίσουμε και στα πλέι οφ με αυτό το σκεπτικό».

Το πρωτάθλημα είναι αυτό στο οποίο εστιάζει ο Παναθηναϊκός, καθώς είναι πλέον ο μόνος τίτλος στο τραπέζι: «Μάθαμε από αυτό που συνέβη με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μαζευτήκαμε ως ομάδα, σκεφτήκαμε πολλά και είπαμε πως θέλουμε αυτό το αήττητο. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι το πρωτάθλημα».

Ο ίδιος με τον Κένι Γκάμπριελ εκτός πρωταθλήματος και τον Ματ Λοτζέσκι μέσα, αναμένεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. «Είναι όντως μια μεγαλύτερη ευκαιρία για μένα να πάρω χρόνο συμμετοχής. Όλη η ομάδα και το επιτελείο με εμπιστεύεται. Από εκεί και πέρα είναι και δική μου δουλειά και ευθύνη όποτε μπω στο παιχνίδι να αξιοποιώ τις ευκαιρίες που μου δίνονται».

Τι του λέει ο Πασκουάλ λίγο πριν μπει στο παιχνίδι; Ποιος είναι ο προσανατολισμός; Για τον Μήτογλου είναι ξεκάθαρο: «Το έχω ξαναπεί πως πρώτα προσπαθώ να βοηθήσω στην άμυνα. Στην ενέργεια, στα  ριμπάουντ. Όταν μπαίνω στο παιχνίδι πρέπει να προσπαθώ σε όλα αυτά και τα υπόλοιπα όταν είναι να έρθουν, θα έρθουν. Εγώ τώρα κυνηγάω ότι πιο πολύ μπορώ».

Απέναντι στην ΑΕΚ, βρέθηκε και απέναντι στον Ντούσαν Σάκοτα που είχε μπει «ζεστός» στο παιχνίδι: «Ο κόουτς μου είπε να παίζω πολύ προσεκτικά απέναντί του γιατί είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Να προσέχω να μην σουτάρει, να είμαι κοντά του... Και αυτό προσπάθησα να κάνω».

Επόμενος σταθμός το Λαύριο και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες με τις δύο παρατάσεις και τους 120 πόντους: «Είναι μια δύσκολη έδρα και μια πολύ καλή ομάδα. Έχουμε 24 ώρες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι αυτό. Θα πρέπει και πάλι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για να τερματίσουμε αήττητοι στην κανονική περίοδο και με αυτό το σκεπτικό θα μπούμε στο παρκέ».

Όσο για τους τελικούς; «Αργούν ακόμη... Είναι πολύ νωρίς. Εμείς κοιτάμε μέχρι το επόμενο παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ