19.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μήτογλου: «Μπορούμε τα πάντα!» (pics, vid)

Αρπάζει τις ευκαιρίες τη μία πίσω από την άλλη. Αυτός είναι και ο ρόλος του. Μπορεί κάποια παιχνίδια να μην πήγαν όπως τα ήθελε όταν του δόθηκε χρόνος στο παρκέ, αλλά όσο περνάει ο καιρός ο Ντίνος Μήτογλου μοιάζει να προσρμόζεται και σε αυτό που του ζητάνε, αλλά και στον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Και απέναντι στον Άρη, την πρώην του ομάδα, είχε και μια τυχερή στιγμή που σίγουρα ήταν το highlight της αναμέτρησης: Ένα εύστοχο σουτ από το κέντρο στο τέλος της τρίτης περιόδου.

«Έτσι βγήκε.. Ε, είναι και τύχη αυτά τα σουτ, αλλά δεν είχα ευστοχήσει ποτέ ξανά σε κάτι τέτοιο. Ούτε στο κολλέγιο, ούτε σε κάποια άλλη ομάδα που αγωνίστηκα. Ήταν η πρώτη φορά που μπήκε από το το κέντρο».

Νιώθει καλύτερα στον Παναθηναϊκό και φαίνεται στα μικρά πράγματα. «Κάθε μέρα και καλύτερα, κάθε φορά και καλύτερα», όπως τονίζει, για να απαντήσει στο σχόλιο πως και ο κόσμος τον βοηθάει με τη θερμή υποδοχή που του επιφυλλάσσει κάθε φορά: «Είναι κάτι που σίγουρα σου δίνει μεγάλη ενέργεια να μπαίνεις και να σε χειροκροτάει ο κόσμος. Το αισθανόμαστε κι εγώ και ο Γιώργος ο Καλαϊτζάκης. Είναι ωραίο, πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα και σου δίνει ενέργεια».

Το να πάρεις ενέργεια ή να δώσεις ενέργεια πατώντας στο παρκέ δεν είναι και τόσο εύκολο, όταν μια παίζεις μια μια όχι, αλλά είναι ένας ρόλος τον οποίο πολλοί παίκτες καλούνται να παίξουν σε πολλές ομάδες ανά τον κόσμο: «Είναι κάτι το οποίο πρέπει να κάνουμε. Είναι μέρος της δουλειάς μας και του ίδιου του ρόλου μας στην ομάδα. Υπάρχει η Ευρωλίγκα όπου λογικό είναι να παίζουν οι πιο έμπειροι παίκτες, οπότε εμείς θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι όποτε κληθούμε να παίξουμε».

Και να έχουν υπομονή και επιμονή. Το πρώτο είναι απαραίτητο στοιχείο, σχεδόν αξίωμα για κάθε παίκτη που θα βρεθεί σε κάποια από τις λεγόμενες «μεγάλες ομάδες». Το δεύτερο ή το έχεις ή δεν το έχεις. Και ο Μήτογλου έδειξε πως το έχει σε μια φάση στην οποία χρειάστηκε να προσπαθήσει και δυο και τρεις συνεχόμενες φορές,, μέχρι τελικά να πάρει το φάουλ: «Δεν τα παρατάω. Κυνηγάω την κάθε φάση και προσπαθώ να είμαι αποτελεσματικός, να τελειώνω όσες περισσότερες μπάλες μπορώ. Όπως και στη συγκεκριμένη φάση. Πήρα τις βολές, συνέχισε το παιχνίδι και προχωρήσαμε».

Ο ίδιος βρίσκει τον εαυτό του, μην ξεχνάμε πως μιλάμε ουσιαστικά για την πρώτη του επαγγελματική χρονιά μετά το κολλέγιο και το ίδιο δείχνει να κάνει και ο Παναθηναϊκός μετά την «κοιλιά» που έκανε: «Με την ένταξη των νέων παικτών στην ομάδα ο κόσμος περίμενε άμεσα αποτελέσματα. Δεν γίνεται όμως έτσι. Πρέπει να τους συνηθίσουμε, να μας συνηθίσουν, να μάθουν τα συστήματα, να βρεθεί η χημεία. Έγινε κι αυτό και πλέον φαίνεται στο παρκέ με την ομάδα να δείχνει πως έχει μεγάλες προοπτικές».

Και εννοεί με το μεγάλες προοπτικές; Αν εκτείνονται ως το φάιναλ φορ και ίσως πιο πέρα; «Όλα εξαρτώνται από εμάς. Πιστεύω πως οι δυνατότητες υπάρχουν και πως τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Δεν σκεφτόμαστε αντιπάλους, δεν βλέπουμε σενάρια, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και θα προχωρήσουμε».

Τη δική του πορεία προσπαθεί να χαράξει και η πρώην του ομάδα, ο Άρης, ο οποίος βρέθηκε σε δύσκολη θέση και τώρα δείχνει να έχει μια διαφορετική ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά. Πόσο ιδιαίτερο είναι για τον ίδιο να παίζει απέναντι στην πρώην του ομάδα; «Εϊναι πάντα ιδιαίτερο για μένα να αντιμετωπίζω τον Άρη, γιατί υπάρχουν συναισθήματα, αναμνήσεις, άνθρωποι τους οποίους γνωρίζω καλά. Αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο ως αντίπαλοι θα σκεφτώ την δική μου ομάδα και οι άνθρωποι του Άρη τη δική τους. Ο καθένας έχει ο δρόμο του και ο καθένας από την πλευρά του κοιτάζει να βελτιωθεί και να προχωρήσει μπροστά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ