25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Μέχρι το άκουσμα της κόρνας! (pics, vids)

Παιχνίδια που κρίθηκαν στο νήμα είχε το μενού στην πρώτη δόση της σημερινής αγωνιστικής δράσης στην Ισπανία. Η Φουενλαμπράδα σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με ήρωά της τον έμπειρο Μάρκο Πόποβιτς πήρε τη νίκη στη Μαδρίτη από την Εστουδιάντες στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η Βαλένθια έκανε την ανατροπή και νίκησε στο Μπιλμπάο με τον Έρικ Γκριν να σταματά στους 19 πόντους, ενώ η Σαραγόσα έκανε την δική της ανατροπή και κατάφερε να πάρει και μια διαφορά στο τέλος στη νίκη της επί της Ιμπεροστάρ Τενερίφε.

Μπιλμπά0-Βαλένθια 77-81

Η Βαλένθια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στη γενέτειρα του προπονητή της, στο Μπιλμπάο, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη χρησιμοποιώντας την εμπειρία της, όντας ψύχραιμη στη ρουλέτα των βολών, αλλά και την εξαιρετική καθοδήγηση του ίδιου του Τσους Βιδορέτα από τον πάγκο, που αποθεώθηκε στην παρουσίαση.

Ο Έρικ Γκριν με 19 πόντος ήταν ο πρώτος σκόρερ των "πορτοκαλί" και από 11 πρόσθεσαν οι Σαν Εμετέριο, Σάστρε και Ντόρνεκαμπ. Για τους γηπεδούχους ο Ντέγιαν Τοντόροβιτς με 16 και ο Μίκελ Γκλάντνες με 15, αλλά και 8 ριμπάουντ και πολλές θεαματικές ενέργειες ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους Βάσκους με τον Άλεξ Μουμπρού να ακολουθεί με 13.

(ACB Photo/A. Arrizalabaga)

Εστουδιάντες-Φουενλαμπράδα 69-71

Εναλλαγές συναισθημάτων, αλλαγή σκυτάλης στο προβάδισμα, τρίποντα, βολές, φάουλ... Όλα αυτά τα ωραία του μπάσκετ έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ, σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό μεν ποιοτικά, αλλά που στο τέλος δικαίωσε όσους το παρακολούθησαν. Η Φουενλαμπράδα μετά το 5-0 στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, υπέστη δύο ήττες για να επιστρέψει σήμερα στις νίκες με το 71-69 επί των φοιτητών στο γήπεδό τους. Ήρωας της αναμέτρησης ο Μάρκο Πόποβιτς με ένα τρίποντο στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, αλλά και την ασίστ στον Εγένγκα που σφράγισε τη νίκη. Λάντεσμπεργκ και Κουκ είχαν 15 και 13 αντίστοιχα για την Εστουδιάντες. Από 14 σημείωσαν Ολασένι και Κρουθ για τους νικητές, με τον Πόποβιτς να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 15 πόντους, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται για κάποιον που είχε 3/11 από τα 6μ75.

(ACB Photo/E. Candel)

Σαραγόσα-Ιμπεροστάρ Τενερίφε 89-77

Ήταν ο μοναδικός από τους τρεις μεσημεριανούς αγώνες που δεν κρίθηκε στο νήμα, αλλά δεν τον λες και χαλαρό. Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε είχε για μεγάλο διάστημα το προβάδισμα, έδειχνε πως θα μπορούσε να «κλέψει» μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, αλλά τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μισό. Η Σαραγόσα έκανε την δική της αντεπίθεση και με τον Γκάρι Ο’ Νιλ να κάνει εκπληκτικά πράγματα σταματώντας στους 32 πόντους (!) και τον Γκαρσία να ακολουθεί με 19 έφτασε στο τελικό 89-77. Για την Τενερίφε του Νέναντ Μάρκοβιτς, ο Μάριους Πόνιτκα ηγήθηκε στην επίθεση με 22 πόντους, με τον Τιμ Αμπρομάιτις να ακολουθεί με 19.. Οι δυο τους ήταν και οι πρώτοι ριμπάουντερ της ομάδας τους με 8 και 9 αντίστοιχα.

(ACB Photo/E. Casas )

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα

Σάββατο 11 Νοεμβρίου

Ομπραντόιρο-Γκραν Κανάρια 79-65

Σαν Πάμπλο Μπούργος-Μούρθια 89-86

Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Εστουδιάντες-Φουενλαμπράδα 69-71

Μπιλμπάο-Βαλένθια 77-81

Σαραγόσα-Ιμπεροστάρ Τενερίφε 89-77

19.00 Μπασκόνια-Μπανταλόνα

19.00 Γκιπουθκόα-Ουνικάχα Μάλαγα

19.30 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

19.30 ΜόραΜπανκ Ανδόρρα-Σεβίλλη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ