18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

“Μέχρι τέλους” στο διασυρμό !

"Δεν τελειώνει και αυτή η ρημάδα η Ευρωλίγκα" σκέφτονται εδώ και αρκετό καιρό πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού που απλά δεν αναγνωρίζουν την ομάδα τους. Η οποία μετράει 8 ήττες (οι περισσότερες με κάτω τα χέρια εντός και εκτός έδρας) στα τελευταία 11 παιχνίδια !

Το πιο άσχημο για τον Ολυμπιακό δεν είναι αυτό που έγινε χθες, αλλά αυτό που...έρχεται εάν δεν μπορέσει να το διαχειριστεί. Το κακό είναι ότι ο αντίπαλος προπονητής την ερχόμενη Παρασκευή είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τη Ζαλγκίρις να βρίσκεται στο καλύτερό της φεγγάρι σε μια πολύ κακή γενικότερα χρονιά.

Εδώ όμως είναι ο...γιατρός του κάθε πικραμένου και αν μη τι άλλο οι Λιθουανοί είναι από τους κακούς δαίμονες του Ολυμπιακού, όχι μόνο από τα παλιά (ημιτελικός φάιναλ φορ 1999) αλλά και από τα πιο πρόσφατα, τον περσινό αποκλεισμό από το φάιναλ φορ με μειονέκτημα έδρας η Ζαλγκίρις και συνολικά σε όλη (την περσινή) σεζόν 5/6 νίκες με Ολυμπιακού, οι δύο στο Φάληρο !

Φυσικά - έτσι όπως τα κατάφερε ο Μπλάτ και οι παίκτες του - στον Ολυμπιακό πλέον δεν αρκεί να νικάει αυτός αλλά θέλει να χάνουν και (κάποιοι) άλλοι. Διότι απόψε με νίκες της Μπασκόνια και του Παναθηναϊκού οι Ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά στη σεζόν θα βρεθούν εκτός οκτάδας και με ορατό τον κίνδυνο να τελειώσει για αυτούς γενικότερα η σεζόν από τις αρχές Απριλίου (!) καθώς στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει πλέον κανέναν στόχος.

Ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που η...σταχτοπούτα της εφετινής διοργάνωσης και εδώ και καιρό αποκλεισμένη, είχε το μυαλό της στο παιχνίδι ζωής ή θανάτου για την παραμονή της στη ACB με την Ανδόρα την Κυριακή, αλλιώς το κοντέρ μπορεί ακόμα να έγραφε...

Και όμως υπάρχει και πιο κάτω εάν δεν το έχουν καταλάβει στον Πειραιά και ιδιαίτερα ο Ντέηβιντ Μπλάτ που μίλησε χθες για κούραση και απουσίες, όταν πέρυσι ο μισός Ολυμπιακός νικούσε σε Μαδρίτη και Φενέρμπαχτσε αλλά με άλλο προπονητή (χρόνια πολλά κόουτς Σφαιρόπουλε λόγω γενεθλίων) άλλους παίκτες και άλλη νοοτροπία.

Ξανατονίζουμε εδώ ότι ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχουν έρθει ποτέ στον Ολυμπιακό, αλλά απέτυχε παταγωδώς στο στήσιμο της ομάδας όσον αφορά τους περισσότερους ξένους ενώ όταν χάθηκε ολοκληρωτικά η μπάλα (διαρροή ηχητικού, γκρίνιες,  παίκτες με καθυστερήσεις πολλών μηνών στις αποδοχές τους, αποχώρηση από το κύπελλο, μη εμφάνιση στο πρωτάθλημα  κ.λπ.) χάθηκε και αυτός στη μετάφραση. Προφανώς είναι κάτι πρωτοφανές για αυτόν στο να διαχειριστεί ένα τέτοιο σύνθετο θέμα και έχει βραχυκυκλώσει έχοντας παράλληλα και το θέμα υγείας (με τη μέση του) να τον ταλαιπωρεί από την αρχή της χρονιάς και να τον αποσυντονίζει ακόμα περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός που το Δεκέμβριο έκανε όνειρα για το πλεονέκτημα έδρας, πλέον έχει συντονιστεί πρώτα στα κανάλια της Nova για τα αποψινά παιχνίδια σε Βιτόρια και Μιλάνο και μετά θα επιχειρήσει να μπει σε προετοιμασία για τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις.

Σε μια περίοδο όπου οι Πειραιώτες δεν πείθουν ότι μπορούν να νικήσουν εντός ή εκτός συνόρων, σε Ευρωλίγκα ή πρωτάθλημα και χρειάζονται παράταση στο Χολαργό (όταν ακόμα είχαν στόχους στο πρωτάθλημα) ή τη βοήθεια του θεού σε Πάτρα και Λαύριο.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είναι οι πρώτοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για αυτήν την εικόνα, όχι τόσο για τις καλοκαιρινές επιλογές σε παίκτες (και όχι σε προπονητή που είναι από τους καλύτερους που έχουν φέρει ποτέ και ας αποτύχει και του χρόνου) αλλά κυρίως γιατί δεν βγήκαν έγκαιρα να πάρουν θέση, να δημοσιοποιήσουν ένα πρόβλημα που είχε ξεπεράσει τα "στεγανά" των αποδυτηρίων τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε στο μυαλό τους - από πέρυσι κιόλας- η αποχώρηση κάποια στιγμή από μια νοσηρή κατάσταση όπως θεωρούν το ελληνικό πρωτάθλημα και τη δομή του.

Χρεώνονται σε μέγιστο βαθμό την αποτυχία του συλλόγου εφέτος να μπορέσει να παρουσιάσει κάτι πιο ελκυστικό και ελπιδοφόρο από τα προηγούμενα χρόνια και τουλάχιστον μπορούν να σώσουν την παρτίδα (όχι τόσο αγωνιστικά) για το μέλλον εφόσον τοποθετηθούν το συντομότερο και ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Δεν είναι κακό να το κάνουν, το αντίθετο. 

 

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ