14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέτοχος ομάδας ο Μπλατ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μπορεί να αποσύρθηκε από την προπονητική, από την πρώτη στιγμή όμως ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από το μπάσκετ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παραμείνει κάποιος στο χώρο, ο 61χρονος πρώην προπονητής και παίκτης αποφάσισε να το κάνει ως ιδιοκτήτης. Σύμφωνα με τα τσεχικά ΜΜΕ ο Αμερικανοϊσραηλινός, που ολοκλήρωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με τους Νιου Γιορκ Νικς στους οποίους υπήρξε σύμβουλος για τέσσερις μήνες, απέκτησε μέσω της εταιρίας του «True Player Group» το 50% των μετοχής της Μπρνο.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι καλός φίλος με τον Ισραηλινό τεχνικό της Εθνικής Τσεχίας, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, ο οποίος ήταν εκείνος που του πρότεινε να προχωρήσει στην αγορά των μετοχών της ομάδας. Η Μπρνο, που έχει ως φιλοσοφία την ανάπτυξη ταλέντων όχι μόνο από τη χώρα αλλά ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη, κατέκτησε φέτος την ένατη θέση στο τσεχικό πρωτάθλημα, καθώς στο σημείο της διακοπής εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είχε ρεκόρ 8-19.

Κάπως έτσι, ο 61χρονος Μπλατ ετοιμάζεται, τώρα, να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, αντιμετωπίζοντας ακόμα μία πρόκληση. «Δεν θέλουμε να παράγουμε παίκτες ώστε να τους πουλήσουμε στη Νίμπουρκ ή σε μεσαίες ομάδες της Πολωνίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που θα ελκύει νεαρά ταλέντα από την Τσεχία και ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη», ανέφερε σχετικά ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Μίχαλ Γιμραμόβσκι.

Η TPG λειτουργούσε μέχρι στιγμής στο Ισραήλ, πλέον θα το κάνει και στην Τσεχία, όπου σύμφωνα με τον προπονητή Λούμπομιρ Ρούζιτσκα: «Υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά, από 8 έως 18 ετών, τα οποία μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να πάνε στο μέλλον σε ποιοτικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Προς το παρόν έχουμε οκτώ παίκτες στο ρόστερ μας, με τελευταία προσθήκη εκείνη του 23χρονου Βίκτορ Πούλπαν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ