17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέσω τηλεδιάσκεψης το πρώτο ΔΣ για το Παγκόσμιο του ’23

Tην πρώτη του τηλεδιάσκεψη είχε αυτή την εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το το Παγκοσμίο Κυπέλλο του 2023 και να τεθούν επί τάπητος μερικά από τα σημεία κλειδιά του τουρνουά, στο οποίο θα συμμετάσχουν 32 ομάδες. 

Ο Ρίτσαρντ Κάριον, ο Πρόεδρος του ΔΣ, δήλωσε: «Γίναμε μάρτυρες ενός εξαιρετικού τουρνουά το περασμένο καλοκαίρι στην Κίνα. Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA το 2023 θα είναι σε άλλο επίπεδο. Θα λάβει χώρα στην Ασία, μεταξύ 3 χωρών και ανυπομονούμε ιδιαίτερα να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με αυτές τις οικοδέσποινες χώρες». 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και άλλα μέλη της FIBA, όπως ο Γενικός Γραμματέας, Ανδρέας Ζαγκλής και ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χαμάνε Νιάνγκ.

Υπενθυμίζουμε, ότι προσφάτως ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες για τη διοργάνωση του 2023, η οποία θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 2023.

Τα προκριματικά για το Παγκόσμιο θα περιλαμβάνουν έξι φάσεις παραθύρων, που θα λάβουν χώρα μέσα σε ένα διάστημα 15 μηνών, αρχής γενομένης από το Νοέμβριο του 2021, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2023, με 80 ομάδες να διεκδικούν μία θέση στο τελικό στάδιο της διοργάνωσης. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ