18.9 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Μέσα στην… τρέλα δεν ξέχασε κανέναν ο Μπόγρης (Pics)

Μπορεί να ήταν... τρελαμένος –και πώς να μην είναι;- αλλά εκεί κάπου ανάμεσα σε πανηγυρισμούς, κούπες, φίλους, φιλάθλους, αγκαλιές, ατάκες, κομφετί, τραγούδια, ο Γιώργος Μπόγρης δεν ξέχασε κανέναν όταν ήρθε η ώρα των δηλώσεων. Συγκινησιακά φορτισμένος ο Έλληνας σέντερ που χθες το βράδυ στέφθηκε πρωταθλητής στην νεότευκτη διοργάνωση του Basketball Champions League με την Ιμπεροστάρ Τενερίφε, μίλησε για τον κόσμο, τους στόχους, την ομάδα και γι’ αυτούς που λείπουν.

«Ήταν κάτι απίστευτο», ήταν οι... αυτονόητες πρώτες κουβέντες του, για να συνεχίσει: «Για μένα ήταν ευτυχία να κατακτήσουμε αυτό το κύπελλο, ώστε να μπορέσουμε να το προσφέρουμε στον κόσμο, γιατί πίστεψε σε εμάς, όταν κανείς άλλος δεν πίστευε.»

Πριν από ένα ντέρμπι του πρωταθλήματος είχε δηλώσει γελώντας πως θα ήθελε τους φίλους της ομάδα λίγο πιο... Βαλκάνιους στις εκδηλώσεις τους, πιο.. φωνακλάδες, να συμμετέχουν περισσότερο. Και αυτό έγινε και χθες, παραμένοντας –ευτυχώς- στα ισπανικά καλούπια, αποθεώνοντας ακόμη και τον αντίπαλο στο φινάλε: «Είχα πει πως θέλω φιλάθλος όπως στα Βαλκάνια, η νοοτροπία που υπάρχει στην Ισπανία είναι από τις καλύτερες. Είμαστε όμως ευτυχισμένοι που αλλάξαμε λίγο αυτή τη νοοτροπία στο πιο... θορυβώδες. Μας βοηθούν πολύ να νικήσουμε».

Η ερώτηση για την απόδοσή του και για τον τίτλο του καλύτερου σέντερ της διοργάνωσης, αλλά και για τη σύνδεσή του με τον κόσμο, βρήκε άμεση απάντηση από τον Μπόγρη: «Είμαι εδώ για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να νικάει. Δεν με απασχολεί κάτι άλλο. Και είμαι χαρούμενος που τα λόγια μου έφτασαν στα αυτιά του κόσμου. Δεν παίζαμε πέντε στο γήπεδο, αλλά 5.000. Ήταν κάτι πολύ δυνατό, συνέχισαν να μας βοηθούν, κι ελπίζω να συνεχίσουν να το κάνουν, για να πετύχουμε τους στόχους μας και στο πρωτάθλημα».

Η συνέχεια ήταν λίγο πιο ...φορτισμένη για τον ίδιο που «κουβαλάει» πολλές εικόνες και καταστάσεις μέσα του, για τις οποίες σπάνια έως ποτέ μιλάει, προτιμώντας τη διέξοδο του «όλα καλά» και του χαμόγελου: «Το παρελθόν μου, η πορεία μου ως εδώ δεν ήταν εύκολη. Έχω δουλέψει πολύ και σκληρά για να μπορέσω να αγγίξω τη σημερινή επιτυχία. Είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δούλευα κάθε φορά πιο σκληρά, για μένα, αλλά και για τον κόσμο. Είναι απίστευτο να είσαι σε θέση να προκαλείς όλα αυτά τα συναισθήματα σε τόσους ανθρώπους. Δεν κοροϊδεύω κανέναν. Είμαι κάποιος που τα δίνει όλα στο γήπεδο, αγαπώ αυτή τη σύνδεση με τον κόσμο και το πως μας ανταποδίδουν αυτή την αγάπη. Δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω σε 15 ή 20 χρόνια στην επέτειο της κατάκτησης αυτού του τροπαίου. Θα είναι ωραίο να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί.»

Αγάπη που εισέπραξε και στην προηγούμενη ομάδα του, την Μπιλμπάο, η οποία μάλιστα δεν παρέλειψε να στείλει και προσωπικά συγχαρητήρια στον ίδιο και στον προπονητή του Τσους Βιδορέτα, ο οποίος είναι Βάσκος και έχει οδηγήσει από τον πάγκο την ομάδα στο παρελθόν. 

Ο ίδιος δεν παρέλειψε πάντως μέσα στην παράνοια της ατμόσφαιρας και της στιγμής, να μιλήσει τόσο για τον αντίπαλο,όσο και για κάποιους που λείπουν: «Η Μπάνβιτ είναι μια μεγάλη ομάδα, κυπελλούχος Τουρκίας, με πολύ καλούς παίκτες, αλλά πιστεύαμε στους εαυτούς μας και η άμυνα μας έδωσε το παιχνίδι. Κάπου εδώ όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Καρλ Ίνγκλις και τον Τάκουα Πινιέρο (σ.σ δυο παίκτες που είχαν μηνιαία συμβόλαια με την ομάδα, εξαιτίας των τραυματισμών του Χαβιέ Μπεϊράν και του Νίκολας Ριτσότι) για τη βοήθειά τους όσο χρόνο έμειναν στην ομάδα. Μας βοήθησαν και αυτοί να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία, μας βοήθησε να βάλουμε το τρένο στις ράγες και θέλουμε να μοιραστούμε αυτό το κύπελλο μαζί τους».

Είναι αυτό που δείχνει,είτε μιλάει, είτε όχι που τον έχει κάνει από τους αγαπημένους της εξέδρας, αλλά και της ομάδας, με μέρος των ΜΜΕ στα Κανάρια να φτάσει να κάνει μόνο αυτόν πρωτοσέλιδο στον θρίαμβο της ομάδας...

Το φινάλε τα λέει όλα για τον τρόπο που σκέφτεται και το πως θα ήθελε ο Έλληνας διεθνής να πέσει η αυλαία της χρονιάς: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο για πανηγυρισμούς. Μόνο μία, το πολύ δύο μέρες για να αποτινάξουμε αυτή την υπερένταση που έχουμε αυτή τη στιγμή, χωρίς... ύπνο! Πρέπει να αποσυνδεθούμε από όλο αυτό και να επιστρέψουμε στο παρκέ για να είμαστε έτοιμοι απέναντι στην Μπασκόνια, γιατί επιστρέφουμε στο πρωτάθλημα

(PHOTO Basketball Champions League)

       



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ