24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μέσα πάρτι, έξω μάχη!

Μέσα σε ένα μισοάδειο Παλαού Μπλαουγκράνα, λόγω των ισχυρών συγκρούσεων στους δρόμους της Καταλωνίας, η Μπαρτσελόνα διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου με 103-84 κάνοντας το 3/3 στη φετινή Euroleague.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να παίρνει τα ηνία και με τρία συνεχόμενα καλάθια του Τόμιτς να κάνει το 6-0, δείχνοντας από νωρίς πως θα είναι το αφεντικό. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πολλά ελεύθερα σουτ στη συνέχεια και δείχνοντας απόλυτα έτοιμοι τα αξιοποίησαν καταφέρνοντας να περάσουν μπροστά στο σκορ. Η περίοδος έκλεισε με σκορ 19-25 και οι παίκτες του Πέσιτς τα άκουσαν για τα καλά. Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα κρεσέντο του Γκιφέι και τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +11 (19-30). Κάπου εκεί ο Νίκολα Μίροτιτς αποφάσισε να αναλάβει δράση και να βάλει την Μπαρτσελόνα σε ρόλο οδηγού και πάλι, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα (44-42).

Το δεύτερο μέρος αποδείχτηκε παράσταση για ένα ρόλο. Η Μπαρτσελόνα με τους Μίροτιτς και Χίγκινς να κάνουν ό, τι θέλουν την άμυνα των Γερμανών και τον Τόμιτς να συνεχίζει να χτυπάει από το ζωγραφιστό, κατάφερε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο, πηγαίνοντας ακόμα και στο +15. Τελικά η 3η περίοδος έκλεισε με την Μπαρτσελόνα να προηγείται με διψήφια διαφορά (72-61) και την ομάδα του Ρενέσες να μη δείχνει ικανή να επιστρέψει στο παιχνίδι. Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο τα πράγματα κύλησαν στον ίδιο ρυθμό με τους Μπλαουγκράνα να εκτελούν σε κάθε ευκαιρία την αδύναμη άμυνα των φιλοξενούμενων και να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους. Ο τραυματισμός του Ντιλέινι επισκίασε την άνετη νίκη της ομάδας του Πέσιτς,

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Στους δρόμους της Καταλωνίας οι συγκρούσεις μαίνονται και οργανωμένοι και μη φίλοι της Μπαρτσελόνα δε θα μπορούσαν να λείπουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα μισοάδειο Παλαού Μπλαουγκράνα χωρίς την συνηθισμένη ένταση και τον χαρακτηριστικό παλμό. Η διοίκηση είχε ζητήσει επίσημα αναβολή του αγώνα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την Euroleague.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άντε Τόμιτς θύμισε κάτι από τα παλιά, έχοντας σε 20 λεπτά 15 πόντους και 6 ριμπάουντ χωρίς να χάσει σουτ (7/7 δίποντα).

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ