20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μέξας: «Θέλουμε έναν ελληνικό κορμό»

Στην περίοδο που τα οικονομικά των ΚΑΕ εκ των πραγμάτων θα δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο, στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να βγάλουν και πάλι το κεφάλι πάνω από την επιφάνεια του νερού, βρίσκοντας λύση σε κάποια από τα προβλήματα που κράτησαν την ΚΑΕ και κατ' επέκταση το αγωνιστικό τμήμα πολύ χαμηλά. Ο Κώστας Μέξας αναλαμβάνει το κομμάτι που αναλογεί ως ο προπονητής του Δικεφάλου.

 

 

Ο Κερκυραίος τεχνικός μίλησε σήμερα στο «Metropolis 95.5» γι' αυτήν την προσπάθεια και επεσήμανε τη στόχευση που έχουν βάλει αυτός και οι διοικούντες την ΚΑΕ και είναι η δημιουργία ενός ελληνικού κορμού, κάτι βέβαια που αποτελεί λογικά στόχο όλων των ομάδων...

 

«Θα είναι πολύ δύσκολα και στη σεζόν που μας έρχεται. Το πλάνο μας είναι η προετοιμασία να αρχίσει στις 10 Αυγούστου. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα από την αρχή. Πρωταρχικός στόχος είναι ο ελληνικός κορμός που θα υποστηρίζεται με κάποιους ποιοτικούς παίκτες και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Εμείς αρχικά πάμε για πέντε ξένους, αλλά από την αγορά θα εξαρτηθεί για το πώς θα κινηθούμε» είπε.

 


Ο Μέξας μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Το λάθος είναι να βάλουμε την ομάδα περισσότερα μέσα οικονομικά. Στόχος του χρόνου είναι και η οικονομική εξυγίανση και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να επιτευχθεί αυτό. Ευελπιστούμε να βοηθήσουν όλοι, ώστε η ομάδα να καθαρίσει οικονομικά. Αγωνιστικά είναι να δημιουργηθεί κορμός και δεύτερον να μην κινδυνεύσει. Πιστεύω θα επιστρέψουμε σε εποχές των 12 ομάδων όσον αφορά το Πρωτάθλημα».

 


Για την επιλογή που έκανε η νέα διοικητική κατάσταση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ υπό τον Θανάση Χατζόπουλο στο πρόσωπο του, είπε: «Με τιμάει η επιλογή ως προπονητή του ΠΑΟΚ και θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη αυτή στον κ. Χατζόπουλο. Βάζω στον εαυτό μου τεράστια πίεση και δύσκολα κάποιος να μου βάλει περισσότερη. Εμένα με απασχολεί πώς θα κάνουμε τον ΠΑΟΚ πιο ανταγωνιστικό. Ο κ. Χατζόπουλος αυτά που υπόσχεται θα τα πληρώσει. Δεν νομίζω να κάνει κάτι διαφορετικό στον ΠΑΟΚ απ΄ ότι κάνει στις επιχειρήσεις του».

 


Ο 44χρονος τεχνικός δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για τις επιλογές που υπάρχουν αν και θεωρείται δεδομένη η πρόθεση να κινηθεί για Έλληνες ικανούς με φιλοδοξίες όπως ο Νώντας Παπαντωνίου. Ο Μέξας αρκέστηκε να πει σχετικά: «Υπάρχει πρόθεση να μείνει ο Μαργαρίτης και τη νέα σεζόν στο «παλατάκι». Κάθε ομάδα και κάθε προπονητής θέλει να έχει παιδιά που θα κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Το θέμα με τους Αμερικάνους είναι καθαρά οικονομικό κι όχι τόσο με τον κορωνοϊό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ